Ce spune ministrul Educaţiei despre amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 18:23
Ce spune ministrul Educaţiei despre amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului
Ce spune ministrul Educaţiei despre amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului. Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu precizări despre amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, după ce USR a cerut amânarea acestor examene.

USR cere amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Luni, Ministerul Educației a publicat mai multe modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, cu scopul de a-i pregăti pe elevi pentru sesiunea din acest an școlar.

Cu toate acestea, USR a solicitat Ministerului Educației să amâne susținerea celor două tipuri de examene pentru august sau septembrie.

„Uniunea Salvaţi România solicită Ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, o serie de măsuri urgente având în vedere că şcolile sunt închise de pe 10 martie şi până la această oră nu s-au luat nişte decizii clare şi predictibile privind Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul”, a transmis Uniunea Salvaţi România.

Ce spune Monica Anisie

În acest context, partidul condus de Dan Barna cere amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului până spre finalul sezonului cald.

„De aceea, USR cere amânarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului pentru luna august/ septembrie şi anularea celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an şcolar”, a cerut USR.

În plus, USR a solicitat ca Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pentru anul şcolar 2019-2020 să fie anulată, cerând totodată ajustarea programei pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat prin eliminarea capitolelor şi competenţelor care nu au putut fi dobândite până la data de 10 martie 2020, precum și „refacerea subiectelor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în contextul modificărilor propuse mai sus”.

În acest contrext, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că instituția pe care o conduce lucrează la mai multe variante privind Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, spunând că acestea vor fi făcute publice atunci când vor fi definitivate.

„Nu discut pe scenariile făcute de USR. Specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei lucrează la mai multe variante şi le vom anunţa atunci când vor fi gata”, a spus Monica Anisie pentru Libertatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×