Ce semnifică florile din buchetul ales de Adelina Pestrițu la nuntă! De ce se spune că aduc ghinion

Dan Suta   
în Stiri mondene
20/07/2019, 17:22
Ce semnifică florile din buchetul ales de Adelina Pestrițu la nuntă! De ce se spune că aduc ghinion
Adelina Pestrițu a ales cale mov. Sursa foto: Instagram Adelina Pestrițu

Adelina Pestrițu se căsătorește religios cu Virgil Steblea, iar la petrecerea nunții sale sunt așteptate nume grele din showbiz-ul românesc. Au apărut deja primele imagini cu cei doi îmbrăcați în rochie de mireasă și costum de ginerică, însă ceea ce a atras atenția, de departe, este buchetul de flori. Adelina a ales cale mov pentru acest moment superb al vieții sale, însă superstițioșii nu văd cu ochi buni alegerea făcută.

Florile din buchetul Adelinei Pestrițu prevestesc o căsnicie scurtă

Calele sunt flori care aduc ghinion, mai ales dacă sunt puse în buchetul miresei. Calele sunt flori care se duc, de obicei, la înmormântări ori la morminte. Sunt florile care se regăsesc cel mai adesea în coroane. Calele sunt în general preferate de oameni profunzi, oamenii rafinați ale căror gusturi sunt diversificate și nu se angrenează în zona consumerismului.

Probabil că la asta s-a gândit Adelina în momentul în care a făcut această alegere. Calele nu sunt însă singurele flori care aduc ghinion dacă sunt puse în buchetul miresei. Se zice că și garoafele ar trebui evitate pentru astfel de momente frumoase. Orhideele, lăcrămioarele sau trandafirii sunt recomandate pentru buchetele de flori ori chiar florile de liliac.

buchet flori adelina pestritu
Buchetul Adelinei Pestrițu aduce ghinion. Calele sunt florile morții. Sursa foto: Instagram Adelina Pestrițu

Ce flori i-ar fi adus noroc Adelinei. Ce spun legendele din străbuni

Miresele care aleg lăcrămioarele sunt, în general, femei extrem de credincioase, căci lăcrămioara simbolizează frumusețea interioară, smerenia și inocența. Și buchetele de mireasă din lalele aduc noroc. Acestea transmit eleganță și rafinament și dau, în general, o notă de proaspăt la nunți.

Tradiția mai spune că flori trebuie să poarte și mirele în ziua nunții, nu doar mireasa, pentru ca acesta să fie fericit de-a lungul căsniciei și să nu fie urmărit de neșansă. În buchetul miresei, sau chiar în cel al mirelui, ar fi bine să fie strecurate câteva fire de rozmarin, plantă care simbolizează credința și iubirea ce și-o poartă partenerii reciproc.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×