Ce se întâmplă în blocul în care a locuit Elodia, la 11 ani de la dispariția avocatei! Mulți spun că este inadmisibil așa ceva

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
05/08/2018, 14:04
Ce se întâmplă în blocul în care a locuit Elodia, la 11 ani de la dispariția avocatei! Mulți spun că este inadmisibil așa ceva GALERIE FOTO

La 11 ani de la dispariția Elodiei, în blocul în care avocata a locuit, se întâmplă un lucru cel puțin bizar. Chiar dacă fosta soție a lui Cristian Cioacă a fost declarată moartă, conform procedurilor legale, aceasta este încă vie… în actele asociației de locatari! Altfel, nu s-ar putea explica situația incredibilă în care s-a ajuns astăzi.

Cu toate că a fost declarată decedată, Elodia este dată în judecată de asociaţia de prorietari din blocul unde a locuit până la dispariția din 29 august 2007. Motivul îl reprezintă datoriile mari la plata întreţinerii. lucru normal având în vedere că nimeni nu a mai locuit acolo și nici nu a plătit sumele datorate. Proprietatea pentru care există un debit restant este cea în care Elodia a avut cabinetul de avocatură.

Ce se întâmplă în blocul în care a locuit Elodia, la 11 ani de la dispariția avocatei

Cristian Cioacă, dar şi soţia sa, Elodia, au mai fost chemaţi la tribunal de vecini. Aceştia au fost reclamaţi că nu şi-au plătit datoriile la întreţinere. Procurorii au decis ca cei doi sa plătească datoria, care se ridică la aproximativ 9.000 de lei.Locunţa în cauză este cea în care Elodia a avut cabinetul de avocatură.
Recent, avocata disparuta a fost chemată din nou în faţa instanţei, din cauza acumularii altor datorii la întreţinere, de arpoximativ 1.000 de lei. Vecinii s-au şocat când i-au văzut numele avocatei pe lista datornicilor de la întreţinere, amintindu-si de cazul sinistru.
Locunţa în cauză este cea în care Elodia a avut cabinetul de avocatură.

Ce spune mama Elodiei Ghinescu despre cele întamplate

Emilia Ghinescu, mama avocatei disparute, a venit cu o altă declaraţie. Aceasta a mărturisit că a şocat-o ce i-a spus fostul ei ginere, prin urmare, unul dintre cele mai controversate cazuri ale istoriei moderne, dispariţia avocatei, este departe de final. Cazul este disputat si stârneşte idei, posibilitaţi si controverse.
„M-a sunat atunci, după câteva zile, singura dată când m-a sunat. M-a sunat, dar noi nu prea stăm acasă, avem treburi, eram pe drum. Şi plângea de nici nu înțelegeam.
Am oprit mașina ca să pot să înțeleg ce zice și îmi spunea că toată viața a făcut ce a vrut și că acum am ascultat de părinți și uite ce am făcut.Și că o să mă arunc cu mașina într-o prăpastie și nu o s-o mai vezi pe Elodia nici vie, nici moartă, niciodată. Și atunci l-am întrebat: Dar ce i-ai făcut?Bineînțeles că nu zicea nimic”, a spus mama Elodiei

În ce stadiu este ancheta

Elodia Ghinescu și-a petrecut câteva zile de concediu în Dubai, în compania ofițerului SPP Ilie Cristian. Corespondența dintre amanți a fost descoperită de Cioacă după dispariția soției, în urma accesării laptopului acesteia.

În data de 8 octombrie, într-o zonă împădurită dintre Poiana Brașov și Râșnov, pe fundul unei râpe, au fost găsite o uniformă murdară de polițist, câteva fotografii cu Ghinescu și fiul ei, o sticluță de parfum și o pereche de mănuși cu urme de sânge, dovedite a aparține lui Cioacă, în vreme ce expertiza ADN a demonstrat că sângele provenea de la Ghinescu.

Cu toate suspiciunile de vinovăție, Cioacă nu a fost arestat, din cauza lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat căutări în patru județe – zonele Râșnov, Pârâul Rece, Predeal, în lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucăr, Podul Dâmboviței și Fundata-Dâmbovicioara, într-un lac din Codlea, în județele Covasna și Harghita, – însă nu s-a găsit nimic.

În paralel, echipele de investigații ale OTV au desfășurat anchete jurnalistice care au sugerat că Elodia Ghinescu nu ar fi fost ucisă, ci ar fi dispărut întrucât organele fiscale urmau să o ancheteze într-un dosar de evaziune fiscală. Au fost făcute cercetări și în Germania (de către Ion Spânu și Cosmin Gagiu) și Dubai (de Marilena Barață).

Părinții Elodiei au promis o recompensă de 30000 euro pentru găsirea fiicei lor și au angajat un detectiv particular, Daniel Ormenișan, care a redactat un anunț în limba engleză, afișat ulterior în mai multe țări europene (Germania, Franța, Belgia, Ungaria și Turcia).

Conform legii, după 15 ani, eventuala faptă se prescrie, iar „dosarul Elodia” ar fi fost clasat. La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului. Pe 2 iulie 2013, Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare plus 5 ani interzicerea drepturilor civile. Acesta trebuie să plateasca şi daune morale familiei Ghinescu in valoare de 380.000 de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×