Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe carnea de miel. Secretul care frăgezeşte carnea

Dan Suta   
în Stiri mondene
26/10/2019, 09:54
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe carnea de miel. Secretul care frăgezeşte carnea
Carnea de miel poate fi frăgezită cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: rețete.unica.ro

Îți vom dezvălui unul din cele mai mari secrete culinare! Te-ai întrebat cu siguranță de multe ori cum poți obține cea mai bună carne de miel, mai ales atunci când se apropie sărbătorile pascale, însă mielul poate fi preparat în orice perioadă a anului. Dacă îți spunem că ai nevoie de bicarbonat de sodiu pentru a frăgezi mai bine carnea?

Pune bicarbonat de sodiu pe carnea de miel și nu vei regreta niciodată!

Ei bine, se pare că bicarbonatul  de sodiu este de mare ajutor atunci când te apuci de gătit carne de miel. Tot ce trebuie să faci pentru a îndepărta mirosul neplăcut al mielului înainte să îl prepari este să ungi bine carnea cu bicarbonat de sodiu și să o pui apoi în frigider timp de 3-4 ore. Prin acest truc vei obține o carne de miel mai fragedă și mai bună la gust, chiar și pentru cei care nu suportă mirosul.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Carnea de miel este recomandată de specialiști datorită conținutului bogat în seleniu, chiar dacă în general carnea roșie nu este considerată foarte sănătoasă pentru organism. Mai mult de atât, carnea de miel este recomandată și de majoritatea nutriționiștilor. 100 de grame de carne de miel are în compoziție 30 de grame de proteine, doar 9 grame de grăsimi și 215 de calorii.

Carnea de miel, bogată în vitamine și proteine

Persoanele care trebuie să consume mai des carne își pot asigura 60% din necesarul zilnic consumând doar 100 de grame de carne de miel. Carnea este bogată în zinc, vitamina B12, grăsimi saturate, vitamina B3 și, după cum am mai spus mai sus, are un conținut ridicat de proteine (30 de grame la suta de grame). Seleniul din carnea de miel este totodată important pentru organism, căci lipsa acestuia dublează riscul de astm. Așadar, aveți încredere să consumați mai des carne de miel! Este delicioasă și sănătoasă!

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles