Dacă vrei să știi ce se întâmplă în cazul în care pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde atunci trebuie să citești neapărat materialul următor. Astfel, mai mult ca sigur toată lumea a constatat că anumite preparate pot cauza neplăceri cauzate de resturile de mâncare arsă care se lipesc de aparat. Dar ce facem când detergentul nu are succes şi bureții de sârmă sunt prea agresivi pentru cuptorul pe care încerci să-l cureți?
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde
Ei, bine, există câteva soluții alternative pe care le poți folosi pentru înmuierea resturilor arse. În mod evident, prima dintre ele este reprezentată de bicarbonatul de sodiu. Ingredientul minune îți vine în ajutor și de data aceasta și te scapă de multe dintre cele mai deranjante resturi de mâncare. Și da, te scapă de belele și în ceea ce privește cuptorul cu microunde. Combinația de bicarbonat, apă și detergent, lăsată să acționeze între 15 și 30 de minute va face posibilă îndepărtarea doar cu buretele a resturilor încăpățânate.
Atenție! Dacă observi că ți se întâmplă tot mai des să întâlnești această problemă, poate e timpul să schimbi vasele în care gătești, sau să apelezi la mașini de spălat vase care îți permit să setezi programele de spălare și intensitatea în funcție de gradul de murdărie. În niciun caz să nu bagi cuptorul cu microunde în mașina de spălat vase. Riști să te curentezi și să strici ambele aparate definitiv.
Mai ai nevoie şi de detergent şi te scapă de pete
Aciditatea oțetului îi permite să ardă o bună parte din cele mai lipicioase resturi de mâncare arsă. Pune o cană de apă într-o tigaie arsă și las-o la fiert. Adaugă apoi o cană de oțet și încearcă să speli cu această combinație cuptorul cu microunde. Nu uita de ingredientul magic – bicarbonatul de sodiu. Va fi nevoie de 2 lingurițe din acest ingredient, dar este recomandat să le presari pe suprafața cuptorului cu microunde.
Bicarbonatul în combinație cu apa va crea o spumă care poate da pe afară. După ce parcurgi toți pașii e timpul să treci la îndepărtarea efectivă a mâncării înmuiate. Poți folosi o spatulă de plastic sau o lingură mare de lemn. Resturile ar trebui să se îndepărteze ușor, dar dacă există zone în care rămân lipite, insistă cu apă sau puțin detergent.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii