Bicarbonatul de sodiu și detergentul de vase formează o soluție antimucegai care te ajută să păstrezi locuința curată

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 13:16
Bicarbonatul de sodiu și detergentul de vase formează o soluție antimucegai care te ajută să păstrezi locuința curată
Bicarbonatul de sodiu te scapă de mucegaiul din locuință. Sursa foto: untdelemndelabunica.ro

Dacă mucegaiul îți dă serioase bătăi de cap și te-ai săturat de soluțiile din comerț, care nu doar că nu remediază cu nimic situația, dar sunt și bogate în substanțe cât se poate de nocive, FANATIK îți sare în ajutor și îți propune o variantă foarte eficientă și deloc costisitoare. În combinație cu detergentul de vase obișnuit, bicarbonatul de sodiu, nelipsit din „arsenalul” fiecărei gospodine, se transformă într-un veritabil inamic al mucegaiului din încăpere.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de mucegai

Este vorba despre o soluție care are efect pe termen lung și te scapă cât ai clipi de mucegaiul depus pe pereți, în baie sau bucătărie. În plus, o poți prepara chiar la tine acasă și astfel îți păstrezi bugetul intact. Ai nevoie doar de puțină apă călduță, bicarbonat de sodiu, detergent de vase (poți folosi și săpun lichid), câteva picături de ulei esențial de citrice și rozmarin sau mentă.

Pentru început, amestecă toate aceste ingrediente, până când vei obține o pastă omogenă.  Aplică apoi soluţia astfel obţinută pe suprafeţele afectate de mucegai și las-o să acţioneze preț de câteva minute, apoi şterge bine cu o cârpă. O altă variantă pentru a scăpa de mucegai fără mari eforturi este cea pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet.

Mucegaiul din locuință ne dă seriase bătăi de cap. Sursa foto: macostore.ro
Mucegaiul din locuință ne dă serioase bătăi de cap. Sursa foto: macostore.ro

Petele de pe haine devin istorie cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Totodată, bicarbonatul de sodiu face minuni când vine vorba de curățarea petelor de pe hainele tale. Este vorba despre un truc foarte simplu la care bunicii apelau adesea, pentru a scăpa de orice urmă de murdărie.

Dacă pata de ulei, spre exemplu, nu este foarte mare, pentru început încearcă să scoți cât mai multă grăsime sau ulei cu o cârpă sau o hârtie. Apoi, acoperă pata cu puțin bicarbonat, produs absorbant numai bun în astfel de cazuri. Așteaptă câteva minute, să acționeze, după care adaugă puțin detergent de rufe și apă pe pata respectivă şi freacă ușor.  În cele din urmă, spală haina pătată și va fi ca nouă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×