Ce se întâmplă dacă ninge de Moș Nicolae. Semnificația este una aparte

Dan Suta   
în Stiri mondene
04/12/2019, 14:42
Ce se întâmplă dacă ninge de Moș Nicolae. Semnificația este una aparte
Se spune că dacă ninge de Moș Nicolae vom avea parte de o iarnă normală. Sursa foto: româniatv.net

Te-ai întrebat ce se întâmplă dacă ninge de Moș Nicolae, pe 6 decembrie? În legătură cu ninsoarea din această zi importantă există mai multe legende populare, iar noi ți le enumerăm pe cele mai interesante dintre ele.

Dacă ninge de Moș Nicolae, vom avea parte de o iarnă normală

O serie de ritualuri s-au păstrat de-a lungul veacurilor în legătură cu această zi importantă, însă, remarcăm cu amărăciune că mare parte a acestor tradiții se pierd. Puținele mai sunt satele unde se mai țin obiceiurile din străbuni, motiv pentru care merită să le amintim.
În ziua Sfântului Nicolae este bine să pui crenguțe de pomi fructiferi în apă, iar dacă acestea vor înflori până la Anul Nou, se vor folosi pentru sorcovit.

Superstiții legate de ziua de 6 decembrie

Se spune că în această zi Sfântul Nicolae își scutură barba, asta însemnând că va ninge. Dacă în această zi dă cu nea, atunci vom avea parte de o iarnă care se va termina la termen, la sfârșitul lunii februarie.

Dacă ziua va fi senină și soarele va străluci pe cer, atunci vom avea parte de o iarnă prelungită și dură, întinsă chiar până în luna aprilie.

E important de menționat că dacă nu ninge pe 6 decembrie se spune că Sfântul Nicolae a întinerit.

Bătrânii din satele de munte spun că în noaptea Sfântului Nicolae, oamenii cu dreaptă credință îl pot vedea pe acesta la geam, acesta apărând pentru câteva secunde de-a dreapta Domnului.

Această zi este una plină de semnificații, iar 0amenii fac acte caritabile, ajutându-i în special pe copii.

Așadar, ziua de 6 decembrie este una cu totul specială pentru creștinii din România, dar mai ales pentru cei micuți, care, dacă au fost cuminți vor primi daruri multe, iar dacă au fost răi vor primi o nuielușă.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×