Ce se întâmplă dacă dizolvi bicarbonat de sodiu în lapte fiert și îl bei

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 17:54
Ce se întâmplă dacă dizolvi bicarbonat de sodiu în lapte fiert și îl bei
Iată ce poate face bicarbonatul de sodiu dizolvat în late!

Sunt multe lucruri ale casei de care te poți folosi ca și leac băbesc pentru diverse probleme ale tenului, ale pielii sau chiar pentru organism. De exemplu, gargara cu bicarbonat, alături de un pahar de lapte, ajută la decongestionează căile respiratorii. Dacă dorești să slăbești, o băutură formată din apă călduță, cu două lungurițe de suc de lămâie și cu un vârf de cuțit de bicarbonat ajută.  Unii doctri sunt mai sceptici și nu recomanda chiar atât de tare leacurile vechi, dar alții le aprobă pe unele și spun că sunt mai bune decât orice medicament.

„Înmuiaţi o cârpă mai mare sau un cearşaf în apă caldă şi înveliţi copilul de la subraţ până la genunchi, evitând extremităţile. Îndesaţi cârpa în zona inghinală, pe acolo trec vase mari de sânge. Apa trebuie să fie caldă (36 de grade), în niciun caz rece, pentru că poate face şoc hipotermic. Mulţi copii au ajuns la reanimare din cauza asta”, potrivit unui doctor. „Pentru copiii sub doi ani recomand părinţilor să le stropească şosetele de bumbac cu oţet, nu cu spirt sau ţuică pentru că se pot intoxica cu alcool. Este bine să dilueze oţetul cu apă (o măsură de apă la una de oţet).” 

Bicarbonat dizolvat în lapte fiert

Bicarbonatul de sodiu dizolvat în lapte este un remediu excelent pentru tuse. Doctorii recomandă dizolvarea a o linguriță de bicarbonat în lapte fiert, băut pe timpul nopții, pentru a leminia tusea. A se evita, în uz intern, mai mult de 3 zile la persoanele:

  • Femeile insarcinate si cele care alapteaza
  • Copiii cu varste de pana la 5 ani
  • Persoanele care sufera de hipertensiune
  • Persoanele care au un regim alimentar fara sare

(Acestea trebuie sa foloseasca bicarbonatul doar extern)

„Evitati sa-l folositi, indeosebi intern, mai mult de trei zile, iar daca simptomele persista sau se agraveaza, renuntati sa-l mai luati si consultati un medic.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×