Premierul Ludovic Orban anunță un proiect de lege pentru a elimina inechitățile din sistemul de pensii. Acesta a spus ce are de gând în legătură cu înghețarea pensiilor, după ce în spațiul public s-a vehiculat această temere, alimentată în special de pesediști.
Orban evită tema privind înghețarea pensiilor
Orban a declarat astăzi că guvernul pe care îl conduce pregătește un act legislativ menit a repara neregularitățile din sistemul public de pensii, căci în continuare există foarte mulți pensionari nemulțumiți de banii pe care îi primesc în fiecare lună.
Pe lângă această surpriză privind pensiile, premierul a spus și ce decizii ia cabinetul său cu privire la adaptarea învățământului la nevoile persoanelor cu dizabilități.
Orban vrea o reparare a legii pensiilor
„La nivelul Ministerului Muncii, doamna ministru construiește o echipă care să evalueze toate lucrurile anormale care există în legislația în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe”, a explicat premierul Orban, scrie digi24.ro.
„Vrem să pregătim în mod serios, în baza unei analize pe termen mediu, vrem să pregătim un proiect de lege serios, care să repare toate aceste inechități”, a mai spus prim-ministrul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
„Am discutat mai multe probleme, în primul rând adaptarea învățământului la nevoile persoanelor cu dizabilități și integrarea unui număr cât mai mare dintre copiii care au dizabilități în forme de învățămând normal, numărul foarte redus de profesori care asistă, care au specializare aparte”, a completat premierul.
„Am înțeles că sunt doar 1385 la nivel național și care nu permit accesul într-un număr mai mare al copiilor cu dizabilități în clasele npormale. Există și o rezistență. E o mentalitate care trebuie schimbată”, a mai explicat liberalul.
„Copiii, care nu din vina lor au o dizabilitate, sunt copii normali, care trebuie tratați normal și primiți în clase și în societate. Lucrul acesta este valabil pentru toți. OUG 60, care a distrus unitățile protejate, pentru că a eliminat stimulentele fiscale care erau acordate companiilor pentru contractele dintre companii și unitățile protejate, care lucrau cu persoanele cu dizabilități”, a conchis șeful PNL.
Guvernul României va lua în perioada următoare câteva decizii și cu privire la majorarea salariului minim, care ar putea crește cu 83 până la maximum 100 de lei în anul 2020.