Ce se întâmplă cu cenușa, după incinerarea trupului Cristinei Țopescu. Anunțul familiei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 21:05
Ce se întâmplă cu cenușa, după incinerarea trupului Cristinei Țopescu. Anunțul familiei
Cristina Țopescu va fi incinerată. Mama fostei prezentatoare a anunțat ce se va întâmpla cu cenușa fiicei sale. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, Cristina Țopescu va fi încinerată la Crematoriul Vitan Bârzești din Capitală, iar mulți dintre cei care au apreciat-o pe fosta prezentatoare TV sunt curioși să afle ce se va întâmpla cu cenușa acesteia. Chestionată pe marginea acestui subiect, mama regretatei jurnaliste a refuzat să dezvăluie foarte multe detalii.

Mama Cristinei Țopescu a anunțat că cenușa fiicei sale va fi aruncată „undeva în București”

Vizibil afectată de pierderea suferită, femeia a găsit totuși puterea să le zâmbească celor prezenți la priveghiul fiicei sale. Cu ochii în lacrimi, Rodica Țopescu le-a mulțumit tuturor celor care au mers la Capela Cimitirului Bellu pentru a-și lua rămas bun de la una dintre cele mai apreciate realizatoare TV, plecată prea devreme dintre noi.

Cristina a fost un om minunat, care era trup și suflet pentru presă. Le mulțumesc colegilor de breaslă pentru prezență și gândurile bune. Cenușa ei va fi aruncată undeva în București, dar nu vă pot spune unde”, a declarat mama Cristinei Țopescu pentru FANATIK.

Subiectul incinerării Cristinei Țopescu a stârnit discuții aprinse

Chiar dacă incinerarea se va face la dorința sa, exprimată din timpul vieții, potrivit apropiaților, acest subiect a generat numeroase controverse în spațiul public. Mulți dintre cei care au apreciat-o susțin că regretata jurnalistă ar trebui să fie înmormântată conform datinilor creștine.

Ba mai mult decât atât, în încercarea sa de a-i convinge pe membrii familiei să revină asupra deciziei, un bărbat a cărui identitate este necunoscută s-a adresat preotului Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML „Mina Minovici”. Omul i-ar fi spus părintelui că este dispus să le ofere rudelor Cristinei suma de 8.000 de lei, considerând că banii constituie motivul real pentru care ziarista nu va avea parte de o înmormântare creștinească.

Incinerarea se va face fără slujbă de înmormântare

Incinerarea nu este acceptată de Biserica Ortodoxă Română, astfel că regretata jurnalistă nu va putea fi înmormântată conform obiceiurilor creștine. Informația a fost confirmată inclusiv de purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu.

Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul.

Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”, a explicat părintele Bănescu  pentru stirileprotv.ro.

Cristina era foarte liberală în opțiunile ei religioase. Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot”, a precizat și Diana Maria, vecina și prietena Cristinei Țopescu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×