Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/01/2019, 08:49
Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi
Marius Budăi a vorbit despre ce se întâmplă cu alocațiile copiilor români

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu vești bune despre alocațiilor copiilor români! Mai exact, acesta a reacționat la decizia Comisiei Europene în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei, pe taxa alocațiilor copiilor muncitorilor rezidenți. „Eforturile susţinute ale României pe această temă, din ultimele luni, au avut, iată, efect.

Salutăm decizia rapidă a Comisiei Europene, care a demonstrat că îşi respectă rolul de gardian al Tratatelor europene. România susţine principiul la muncă egală – beneficii egale şi reiterează faptul că pe teritoriul Uniunii Europene nu trebuie să existe cetăţeni de mâna a doua”, a declarat Marius Budăi.

Anunț făcut de Marius Budăi despre alocațiile copiilor români

Mai mult, ministrul Muncii a făcut acest anunț după ce, joi, Comisia a înștiințat Austria că a declanșat procedura ce poate duce la sancționarea din cauza legii privind indexarea alocațiilor copiilor imigranților comunitari.

Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi
Ministrul Muncii a reacționat la decizia Comisiei în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei, pe taxa alocațiilor copiilor români

După ce Austria a anunțat că dorește ca, de la 1 ianuarie 2019, să dimuneze alocațiile copiilor nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României s-au arătat extrem de îngrijorați.

Ministrul Muncii: „Eforturile susține ale României pe această temă au avut efect”

De altfel, statul român susținea ferm exercitarea libertății fundamentale de circulație în cadrul UE, plus accestul egal al lucrătorilor a beneficiile sociale. Astfel, cetățenii români care lucrează în Austria și plătesc aceleași taxe precum cetățenii acestui stat, trebuie să se bucure de un tratament egal cu aceștia, privind drepturile corelative.

Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi
„Salutăm decizia rapidă a Comisiei Europene, care a demonstrat că îşi respectă rolul de gardian al Tratatelor europene”

De menționat este că jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene s-a statuat continuu ca regula egalității de tratament regăsită în TFUE și în Regulamentul 492/2011 ce interzice nu numai discriminările evidente pe motiv de naționalitate, ci orice formă de discriminare care, prin aplicarea unor criterii de diferențiere, duc la același rezultat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×