Ce sume vor încasa copiii românilor din Austria, după noua formulă de calcul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 20:36
Ce sume vor încasa copiii românilor din Austria, după noua formulă de calcul
Copiii românilor din Austria vor încasa o sumă între 56 și 81 de euro lunar

După noua formulă de calcul, copiii românilor din Austria vor încasa o sumă ce variază între 56 și 81 de euro pe lună. Pe scurt, de la 1 ianuarie 2019, Austria a modificat legislația privind alocația copiiilor nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat. De precizat este că domeniul de aplicare al noii legi îl reprezintă alocațiile și reducerile fiscale pentru copiii nerezidenți ai persoanelor care lucrează în Austria, măsura neafectând și micuții care locuiesc în acest stat.

Astfel, după ce s-a hotărât diminuarea alocației copiilor, Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Guvernul României, s-au arătat îngrijorați. Statul român susține că cetățenii români care lucrează în Austria și, mai ales, plătesc aceleași taxe ca cetățenii acestui stat, trebuie să se bucure de un tratament egal cu aceștia, privind drepturile corelative.

Copiii românilor din Austria vor încasa, după noua formulă de calcul, între 56 și 81 de euro lunar

De asemenea, apartenența la Uniunea Europeană obligă toate statele să să asigure de un tratament echitabil pentru toți cetățenii europeni. Dar, cu toate că s-a ajuns deja la o concluzie, deja calculându-se o sumă lunară pentru copiii români, Ministerul Afacerilor Externe a promis că va continua să sublinieze, în discuțiile la nivel bilateral și european, neechitabilitatea legii austriece.

Ce sume vor încasa copiii românilor din Austria, după noua formulă de calcul
Afacerilor Externe, împreună cu Guvernul României, s-au arătat îngrijorați

Așadar, noua formulă de calcul ia în considerare nivelul de trai din țara de origine a copilului. De exemplu, pentru un român care trăiește în Austria, anul precedent, alocația era de 158 de euro pe lună. În acest an, suma variază între 56 și 81 de euro pe lună. Conform celor mai recente date, mai mult de 80.000 de români locuiesc în Austria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×