Ce s-a descoperit în poșeta Elenei Ceaușescu în ziua în care a murit! Soția lui Nicolae Ceaușescu avea o iconiță

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 11:03
Ce s-a descoperit în poșeta Elenei Ceaușescu în ziua în care a murit! Soția lui Nicolae Ceaușescu avea o iconiță
Ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu după ce a fost executată alături de soțul ei Nicolae, pe 25 decembrie 1989. Sursa foto: miscareaderezistenta.ro

Cuplul de dictatori Elena și Nicolae Ceaușescu au fost găsit vinovați pentru mai multe capete de acuzare, judecați într-un timp record și apoi executați, în Târgoviște. Au trecut aproape 30 de ani de la moartea cuplului Ceaușescu care a avut loc pe 25 decembrie 1989 și tot mai ies la iveală numeroase dezvăluiri. Adrian Eugen Cristea, fostul adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu a mărturisit ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu după ce a fost executată.

Elena Ceaușescu păstra în geantă o iconiță, în ziua în care a fost executată

Despre Elena Ceaușescu se știa că este o femeie rea și fără credință. La îndemnul ei fostul președinte comunist Nicolae Ceaușescu a demolat Biserici și lăcașuri de cult. Spre surprinderea mai multor persoane care au luat parte la execuția soților Ceaușescu din ziua de Crăciun a anului 1989, fosta doamnă în stat păstra în geantă o iconiță, mai mult în semn de superstiție decât de credință. Acest fapt a fost confirmat de fostul adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a dictatorului, Adrian Eugen Cristea.

Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut (…)”, a explică Adrian Eugen Cristea, scrie Antena3.

Colonelul în rezervă a povestit cum s-a aflat ce avea Elena Ceaușescu în geantă

Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea a povestit în cartea sa ”A fi sau a avea” cum s-a aflat ce avea Elena Ceaușescu în ziua în care a fost executată. Așa se face că, după ce soții Ceaușescu au fost omorâți geanta fostei doamne în stat a fost scotocită, este vorba de o geantă mică de culoare galbenă. În urmă cu câțiva ani una dintre personalitățile momentului care au fost de față la ucidea soților Ceaușescu a mărturisit ce au descoperit în poșeta soției lui Nicolae Ceaușescu.

„Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importanță pentru privitori. Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi împușcată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, militaresc”, a povestit colonelul în cartea sa despre prezența iconiței în geanta Elenei Ceaușescu, potrivit bzi.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×