Ce s-a ales de Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Autorităţile din ţara asiatică au luat decizia radicală

Marinela Corciu   
în Stiri mondene
29/06/2022, 15:44
Ce s-a ales de Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Autorităţile din ţara asiatică au luat decizia radicală
Noi detalii despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Sursa foto: România Tv

Ionuț Gologan a fost arestat în urmă cu nouă ani de către autoritățile din Malaezia, după ce a fost prins pe aeroportul din teritoriu cu droguri. I s-a stabilit în primă fază pedeapsa cu moartea, dar în cele din urmă a primit o condamnare de 20 de ani de stat după gratii. Viața, însă, i s-ar putea schimba, după o decizie a oamenilor legii din țara unde este închis.

Ce au decis autoritățile din Malaezia. Decizia ar putea fi de folos românului Ionuț Gologan

Malaezia renunță la pedeapsa capitală obligatorie. Anunțul a fost făcut pe data de 10 iunie de către guvernul local, în urma unei inițiative de modernizare a spațiului legislativ național.

Ministrul justiției din Malaezia, Wan Junaidi Tuanku Jaafar, a informat că o condamnare la moarte pentru infracțiuni grave va fi înlocuită cu ”pedepse alternative”.

”Acest lucru arată accentul pus de guvern pe asigurarea că drepturile tuturor părților sunt protejate și garantate, reflectând transparența conducerii țării în îmbunătățirea sistemului de justiție penală”, a mărturisit Jafaar, citat de CNN.

Prin inițiativa executivului malaezian, legile de mare importanță vor fi modificate și se vor face cercetări suplimentare față de infracțiunile care presupun pedeapsa cu moartea sau cele legate de stupefiante.

Ionuț Gologan, de nerecunoscut la 9 ani după arest. Ce spune tatăl lui

Între timp, tatăl românului a făcut declarații șocante despre fiul său. Ionuț este de nerecunoscut la 9 ani după arest: a slăbit mult și a rămas fără dinți.

”E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște.

Am fost ajutat cu bani, dar ce folos. Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit.

Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui.

Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante.

Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a mărturisit printre lacrimi tatăl lui Ionuț, Dumitru Gologan, pentru publicația ObservatorulPh.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×