Ce rugăciune importantă se spune azi, de Sfântul Emilian. Se spune că face minuni

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/08/2019, 14:51
Ce rugăciune importantă se spune azi, de Sfântul Emilian. Se spune că face minuni
Care este rugăciunea pe care o rostesc astăzi credincioșii adresându-se Sfântului Emilian de la Durostor. Sursa foto: doxologia.ro

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor care se spune că face minuni. Moaștele Sfântului Emilian se odihnesc din anul 2008 în parohia care poartă hramurile „Naşterea Maicii Domnului”, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi „Sfântul Emilian de la Durostor”. Biserica este situată în Drumul Taberei, București chiar lângă parc. 

Rugăciune pentru Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor

Moaștele Sfântului Emilian au fost primite în dar de la Mitropolitul Ilarion al Silistrei în anul 2008 și de atunci se odihnesc la o biserică din cartierul Drumul Taberei. Creștinii din lumea întreagă se află azi în sărbătoare cinstindu-l pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor căruia se închină și se roagă cu smerenie. Credincioșii îi cer iertare Sfântului Emilian pentru lucrurile pe care nu au reușit să le îndeplinească și îi roagă să le mai dăruiască din darul său mucenicesc. 

Aceasta este o parte din rugăciunea pe care o rostesc credincioșii adresându-se Sfântului Mucenic Emilian: „Prealăudate mucenice al lui Hristos, Sfinte Emilian, care ai sfărâmat altarele idolilor și te-ai adus jertfă bineplăcută lui Dumnezeu, auzi-ne pe noi, cei ce cădem înaintea icoanei tale și cu umilință te rugăm: fii mijlocitor nouă către Stăpânul și Mântuitorul lumii, ca unul care ai dobândit îndrăznire către Dumnezeu. Cel ce ai risipit idolii templului, alungă idolii necredinței care s-au înălțat în sufletele noastre și, prin rugăciunile tale către Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, zdrobește păcatul sub picioarele noastre, ca să punem hotar vieții noastre întinate.”

Ce rugăciune spun astăzi credincioșii
Rugăciune pentru Sfântul Emilian de la Durostor. Sursa foto: ziarullumina.ro

Credincioșii îl roagă pe Sfântul Emilian să le dea curaj și voință

„Stea luminoasă pe cerul Bisericii, alungă întunericul neîncrederii dintre noi și umple mintea noastră de cunoștința cea adevărată din înțelepciunea cea dată ție. Candela care arzi vesnic de dragostea lui Hristos, aprinde-ne si pe noi cu evlavie si iubire. Dă-ne răbdarea ta, Sfinte, virtute cu care ai biruit privind la Cel a Cărui suferință a depășit orice suferință și a Cărui slavă strălucitoare a depășit orice slavă. Dă-ne curajul și voința ta; credința și iubirea ta către Dumnezeu.”, potrivit doxologia.ro.

Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor a trăit pe vremea împăratului Leon Armeanul și a fost Episcop al Cizicului. Sfântul Emilian a fost silit de nenumărate ori să se lepede de credință, dar nu s-a supus și s-a închinat la sfintele icoane fiind neclintit întru isprăvile Sfinților Părinți.

„Ne bucurăm cu emoţie duhovnicească la acest ceas de sărbătoare şi nădăjduim ca şi pe viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu sprijinul credincioşilor şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, să rânduim de fiecare dată la ziua Sfântului Emilian de la Durostor, precum şi la celelalte zile de hram şi de praznice împărăteşti să putem îmbina Liturghia cu fapta cea bună, cu milostenia”, a declarat părintele paroh Constantin Ţinc în urmă cu câțiva ani, conform ziarullumina.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×