Ce prefera să mănânce Nicolae Ceaușescu. Chef Petrișor despre obiceiurile culinare ale familiei liderului comunist: “Ei erau niște oameni normali, nu mâncau icre negre”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 09:56
Ce prefera să mănânce Nicolae Ceaușescu. Chef Petrișor despre obiceiurile culinare ale familiei liderului comunist: “Ei erau niște oameni normali, nu mâncau icre negre” GALERIE FOTO
Nicolae Ceaușescu nu avea gusturi extravagante. Sursa foto - facebook

Chef Petrișor Tănase a acceptat să vorbească despre ce prefera să mănânce Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României. Cu o experiență culinară de 38 de ani, Chef Petrișor nu a gătit special pentru cuplul prezidențial, dar i-a cunoscut pe bucătarii familiei care conducea țara în Epoca de Aur. Ulterior a fost el însuși bucătar la Palatul Parlamentului și a aflat preferințele culinare ale politicienilor de după anii 90.

Ce prefera să mănânce Nicolae Ceaușescu

Chef Petrișor spune că Nicolae Ceaușeșcu nu comanda mâncăruri extravagante. Mai mult de atât, fostul președinte nici nu era pretențios la mâncare.  “Nu am gătit pentru el. Eram puști, aveam vreo 17 ani, și am mers, am gătit, dar nu special pentru el. Nicolae Ceaușescu avea bucătari separat. Pe vremea aceea, cred că era Adam Vasile, bucătarul lor, care ulterior mi-a fost șef de unitate.

Bineînțeles lucrând în breaslă, i-am cunoscut pe toți bucătarii care au gătit pentru familia prezidențială. Povești s-au spus multe! Elena vopsea ouă de Paște, copiii puneau murături cu bucătarii. Ei erau niște oameni normali, nu mâncau icre negre, că beau și ei un pahar de vin, mai ales doamna bea de Odobești. Din spusele domnului Adam, Nicolae Ceaușescu era un om normal, găteau pentru ei mâncare de cartofi, de varză, varză cu ciolan, mâncare ca acasă.

Ce prefera să mănânce Nicolae Ceaușescu. Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu surprins în timpul unui festin culinar. Sursa foto – facebook

Chef Petrișor despre obiceiurile culinare ale familiei liderului comunist

Nu consumau mâncăruri extravagante”, a declarat, pentru Libertatea, Chef Petrișor Tănase care spune că cei doi țineau și regim și de aceea își luau bucătarul în toate deplasările. In schimb, Ion Iliescu și Adrian Năstase l-au solicitat mult mai mult pe Chef Petrișor Tănase. “Am gătit pentru președintele Ion Iliescu, la anumite  recepții, pentru că eu am fost bucătar șef la Palatul Parlamentului și atunci am organizat recepția și pentru George Bush.

Știu de la bucătăresele lui Ion Iliescu că era un om simplu și mânca ceea ce mănâncă tot românul acasă, nu sofisticăreli, dar având o problemă cu bila ținea puțin regim. Adrian Năstase, cât a fost președintele Camerei Deputaților, normal că îi pregăteam în mod special mâncăruri. Prefera mâncăruri ușoare, lejere, îi plăcea extraordinar de mult salata de țelină cu grapefruit”, a mai spus Chef Petrișor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×