Ce melodie trimite România la Eurovision 2020. Piesa câștigătoare interpretată de Roxen la Selecția Națională

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
01/03/2020, 23:43
Ce melodie trimite România la Eurovision 2020. Piesa câștigătoare interpretată de Roxen la Selecția Națională
Ce melodie trimite România la Eurovision 2020. Sursa foto: utv.ro

România merge la Eurovision 2020 cu piesa „Alcohol you” cântată de Roxen. Melodia a fost aleasă după finala Selecţiei Naţionale desfăşurată la Buzău, fiind atât preferata juriului, cât şi a publicului care a votat prin sistemul de televoting.

Alcohol you de la Roxen, melodia României la Eurovision 2020

Alegerea melodiei câștigătoare (Alcohol You) a fost făcută de un juriu format din adevărați profesioniști într-ale muzicii, dar un rol foarte important l-au avut tși românii din țară, dar și de peste hotare. Artista se cunoaște, dar până în această seară, încă nu se știa melodia. Roxen a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision 2020.

Cele cinci piese pe care Roxen le-a interpretat în Finala Naţională Eurovision sunt „Alcohol You”, „Beautiful Disaster”, „Cherry Red”, „Colors” şi „Storm”. Ele au putut fi ascultate atât pe canalul Youtube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei. Fiecare piesă este prezentată ca lyric video.

Metoda de alegere a piesei câştigătoare

Clasamentul Finalei Naţionale Eurovision România se stabileşte prin însumarea punctelor rezultate în urma votului publicului (prin televot) cu punctele rezultate în urma jurizării. Melodia câştigătoare va fi cea care obţine cele mai multe puncte în acest clasament, anunţă Televiziunea publică.

Așadar, juriul va avea mult de dezbătut. Cei cinci jurați sunt interpreţii Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor.

Aceștia vor fi obligați să urmeze un regulament forte strict. În baza criteriilor de jurizare stabilite prin Regulament, ei vor trebui să noteze fiecare piesă cu una dintre notele 5, 3, 2, 1, 0.

Melodia cu cel mai mare total din partea Juriului primeşte 5 puncte, iar cea cu cel mai mic total va primi 0 puncte. În situaţia de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de note maxime obţinute. Dacă şi atunci egalitatea persistă, se vor lua în calcul cele mai multe note de 3 şi tot aşa, până la stabilirea clasamentului Juriului.

Notele acordate de Juriu contează în proporţie de 50%, telespectatorii având un rol foarte important. Astfel, din momentul în care se va da mesajul „START VOT”, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×