Ce mărţişor nu trebuie să cumperi niciodată de 1 martie. Te vei face de râs cu el

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
29/02/2020, 14:47
Ce mărţişor nu trebuie să cumperi niciodată de 1 martie. Te vei face de râs cu el
Ce mărţişor nu trebuie să cumperi niciodată de 1 martie. Sursa foto: romania-insider.com

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor vine cu sfaturi pentru cei care cumpără mărțișoare cu ocazia zilei de 1 martie, pentru a nu cădea în plasa escrocilor. Așadar, nici cumpărarea de mărțișoare se pare că nu mai este cum era odată.

Ce mărţişor nu trebuie să cumperi niciodată de 1 martie

Mulți bărbați au început marea căutare a mărțișorului perfect. În goana după cadouri, cumpărătorii pot fi înșelați foarte ușor, mai ales atunci când vor să ofere un cadou special pentru o persoană specială. De obicei, bărbații cumpără pentru partenera de viață un mărțișor scump, pe care aceasta să-l poată purta și după data de 1 martie, la diferite ocazii.

În ultima perioadă, piața a fost invadată de mărțișoare din aur, din argint, dar și pline de pietre semiprețioase. În general, aici este păcălit cumpărătorul, după cum atrage atenția Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

De unde să nu cumpărați mărțișoare scumpe

„Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câțiva lei nu poate fi din argint ! Oferirea drept mărțisor a unei bijuterii din metal prețios, cu sau fără pietre prețioase, a devenit din ce în ce mai obișnuită, astfel că piața metalelor prețioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărțișoare la bijuteriile foarte sofisticate”, se arată în comunicat.

Nu cumpărați mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Și ambalajul contează foarte mult. Verificați ca şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate. Pentru consumatori, informarea poarta un rol esențial înainte de cumpărarea propriu-zisă”, citează Digi24.ro.

Inspectorii ANPC spun că mărțișoarele scumpe trebuie cumpărate doar din magazine de specialitate. În plus consumatorii trebuie să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii ambulanți sau care se află în spații neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse, pentru a nu fi păcăliți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×