Gheorghe Turda, premiat în domeniul culinar! Ce face artistul când nu cântă

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/06/2019, 10:31
Gheorghe Turda, premiat în domeniul culinar! Ce face artistul când nu cântă
Gheorghe Turda rămâne unul dintre cei mai de succes soliști de muzică populară. Sursa foto:gandul.info

Gheorghe Turda dedică cea mai mare parte din timp unui hobby deosebit. Într-un interviu acordat recent, Gheorghe Turda a dezvăluit că adoră să gătească, mama fiind cea care i-a insuflat Maestrului această pasiune, printre delicatesele preferate neputând lipsi cele mai cunoscute bucate tradiționale cu specific ardelenesc.

Chef Gheorghe Turda. Cine i-a insuflat Maestrului pasiunea pentru gătit

Sunt foarte bine pregătit în acest domeniu, culinar. Am gătit și am vreo patru trofee, mă mândresc cu ele. Nu mă întrebați câte meniuri am făcut, unele chiar pentru prima oară și mereu am luat locul 1” , povestește Gheorghe Turda, amintindu-și apoi cu emoție de cea care i-a ghidat primii pași în tainele artelor culinare. „De la mama am învățat să gătesc. Apoi, după ce m-am căsătorit, găteam cu soția, care era o gospodină desăvârșită, Dumnezeu să o ierte…”.

Gheorghe Turda, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Sursa foto:b1.ro
Gheorghe Turda, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară. Sursa foto:b1.ro

Și-a dorit să fie preot

Îndrăgitul solist de muzică populară a simțit dintotdeauna o atracție față de cele sfinte, mărturisind totodată că la un moment dat, și-a propus chiar să îmbrățișeze meseria de preot, în cazul în care nu ar fi fost admis din prima la Conservator.

Eu m-am pregătit pentru Teologie, iar dacă nu intram din prima la Conservator, îmi luam dosarul și-l duceam acolo. M-am rugat la bunul Dumnezeu să intru din prima, așa că m-a ajutat” , a mai spus Gheorghe Turda, care continuă să se simtă legat de zona Ardealului, chiar dacă locuiește de ani buni în București.

De la 1 iulie voi fi acasă, în Ardeal. Până atunci am spectacole și nunți, e vremea lor. Trebuie să le onorez, pentru că deja sunt angajat și am contracte. Mi se face dor, normal… Va veni sora mea la mine, iar după Rusalii, mergem la Săpânța” .

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×