Ce este ROEXIT și ce ar însemna pentru România ieșirea din UE

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
04/10/2018, 15:10
Ce este ROEXIT și ce ar însemna pentru România ieșirea din UE
Campania ROEXIT a fost lansata pe retelele de socializare!

În ultimele zile, se pare că a fost pornită campania ROEXIT, foarte virulentă, prin care se cere ieșirea României din Uniunea Europeană. Campania ROEXIT a fost lansată imediat după discursul despre referendumul familiei din România ținut de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans! Acesta a declarat că susține valorile familiei, însă respinge homofobia şi afirmă că nu doreşte ca aceste valori să fie folosite drept justificare pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale

”Nu cred că cineva are vreun dubiu cu privire la poziţia mea (legată de familie, n.r.). Dar să fac o precizare. Eu cred în valorile familiei. Sunt soţ, sunt tată, am patru copii. Dar nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în arme sau argumente pentru a justifica homofobia sau respingerea altor tipuri de familie faţă de relaţia dintre bărbat şi femeie”, a declarat luni Frans Timmermans.

Ce spune textul campaniei ROEXIT

Unul dintre cei mai aprigi susținători ai ROEXIT este fostul agent SRI Daniel Dragomir, care a scris pe Facebopok 10 motive pentru care România ar trebui să se retragă din UE! Postarea sa a fost apreciată de mai mulți lideri social-democrați!

”Câteva comentarii la cald după dezbaterea’ de la Strasbourg:

1. Puteți să va băgați păcăleala aia de MCV și de Schengen undeva.

2. Românii decid singuri ce politică duce România ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodată portul Constanța olandezilor. Ghinion.

4. Multinaționalele voastre trebuie să plătească taxe în România și să nu mai scoată profiturile toate afară.

5. Dacă drepturile și libertățile românilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezintă nimic pentru noi. Pe Kovesi și pe Coldea de ce i-ați refuzat la Bruxelles când li s-a dat o ieșire? De buni ce erau? Sunt mai buni că slugi aici?

6. Jandarmii noștri sunt mai buni decât jandarmii voștri, doar că sunt mai prost plătiți și le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție despre familie. Cum noi nu v-am dat lecții când ați permis toate prostiile la voi, puțină decentă nu ar strica. Vă vede bunul Dumnezeu.

8. Atâta timp cât văd doar firme olandeze, italiene, franceze, germane că iau toate licitațiile și au cumpărat tot în România, iar pe noi ne înjurați că suntem corupți, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales când voi faceți înțelegeri secrete cu Rusia și va luați gaz ieftin ca să ne păcăliți pe noi.

9. Plătim ca țară la UE taxe mai mult decât încasăm de la UE ca fonduri europene’.

10. Terenurile noastre sunt bune, resursele noastre sunt bune, banii noștri sunt buni, românii pe care îi exploatați afară vă sunt de folos, noi însă vă cam deranjăm. Am plătit miliarde la EADS ca să ne spuneți că nu avem voie în Schengen? Ghinion.

A cam venit vremea să ne gândim serios la ce este bine și pentru România.

Că pentru salariile și beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.

Nu credeți că ne-ați furat destul ca să ne mai dați și lecții?

Sună a program politic?

Este”, a scris Dragomir pe Facebook.

ROEXIT, la fel ca BREXIT, dar pentru România

Oamenii din Marea Britanie au votat pentru un Brexit din Uniunea Europeană într-un referendum istoric joi, 23 iunie 2016. Potrivit The Economist, rezultatul referendumului a fost de 51,9% pentru ieşire, restul de 48,1% votând pentru rămânerea în Uniune.

Cu toate acestea, votul a fost împărțit între țările componente ale Regatului Unit al Marii Britanii. Astfel, Anglia și Țara Galilor au votat pentru ieşire iar Scoția și Irlanda de Nord au votat să rămână în Uniunea Europeană. Un studiu recent arată că 60% din populația Marii Britanii ar vota acum o reîntoarcere în Uniunea Europeană.

Ce ar putea însemna ieșirea din UE, pentru România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu susține o eventuală ieșire a României din UE și că PSD e un partid profund proeuropean, dar acest lucru nu înseamnă că România nu are drepturi, inclusiv cel de a legifera în acord cu tratatele europene, scrie Mediafax.

”PSD e un partid profund proeuropean și nu va accepta niciodată ca România să se abată de la drumul european, dar asta nu înseamnă că nu avem dorința de a exprima dreptul pe care și-l exprimă fiecare țară membră din UE, dreptul de a putea legifera în acord cu regulamentele europene și cu tratatele europene, dreptul de a avea acces la fonduri europene, la libera circulație a persoanelor și nu numai. Deci faptul că suntem proeuropeni nu înseamnă că nu avem dreptul să ne cerem aceste drepturi, pe care și alte țări și le apără și chiar au câștig de cauză”, a declarat Liviu Dragnea, care a reamintit că PSD este partidul care a condus guvernul care a încheiat negocierile de aderare la UE.

De cealaltă parte, Dacian Cioloș, prin Mișcarea România Împreună (RO+) cere partidelor din coaliția guvernamentală și Guvernului României ”să înceteze imediat” orice acțiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea țării noastre din Uniunea Europeană. Potrivit unui comunicat al Mișcării România Împreună, ”singura dorință a celor care conduc România în Anul Centenarului este de a provoca o ruptură între țara noastră și Uniunea Europeană, pentru a putea scapa de pușcărie”.

Cum ar afecta România o eventuală ieșire din uniunea Europeană? Țara noastră ar ieși foarte șifonată din acest proces, cu siguranță! În primul rând, Mecanismul de cooperare și verificare în domeniul justiției (MCV) ar lua sfârșit, iar justiția din România va cunoaște un declin fără margini. Marea Britanie încă își negociază ieșirea din Uniunea Europeană, dar efectele au început să se vadă. Lira sterlină a scăzut, deși Marea Britanie are o economie mult mai performantă decât cea a României. Dacă lira sterlină a cunoscut un declin, leul românesc probabil că s-ar prăbuși în fața principalelor monede.

Citește și Comisia Europeană vorbeşte despre independenţa justiţiei şi prezenţa României în UE în aceeaşi frază! Timmermans vine de urgenţă la Bucureşti!

Citește și Românii rămân în Marea Britanie și după Brexit, deși britanicii îi urăsc

Multinaționalele se vor retrage cu siguranță dintr-o țară izolată, iar investitorii ar calcula de 10 ori dacă să mai vină sau nu în România. Românii vor avea nevoie de vize pentru a pleca din țară, iar situația celor aflați deja peste hotare se va îngreuna și mai mult, mai ales după ce își vor pierde dreptul de muncă. Studenții nu vor mai putea primi educație aleasă prin străinătate cu atâta ușurință cu care o fac acum, iar problemele vor fi, cu siguranță, mai multe decât eventualele beneficii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×