Ce avere are Viorica Dăncilă. Cristinel Dăncilă, soțul premierului, câștigă mai mulți bani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 09:57
Ce avere are Viorica Dăncilă. Cristinel Dăncilă, soțul premierului, câștigă mai mulți bani
Soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă câștigă mai mult decât premierul României. Sursa foto: digi24.ro

Premierul României Viorica Dăncilă și soțul ei, Cristinel Dăncilă, au venituri lunare spectaculoase. Dcaă te-ai fi așteptat ca șefa PSD să aibă un salariu uriaș, iată că soțul ei care este directorul unei companii petroliere încasează un salariu mult mai mare decât cel al soție.

Ce venituri încasează lunar Viorica Dăncilă și soțul ei

Conform declarației de avere pe care Premierul României Viorica Dăncilă a depus-o în ziua în care și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale reiese că șefa PSD a câștigat anul trecut 142.519 lei de la Guvern și 32.628 euro de la Parlamentul European. Dacă facem un calcul simplu rezultă că Viorica Dăncilă câștigă în medie 24.780 lei pe lună, circa 5.270 euro.

Soțul șefei PSD Cristinel Dăncilă este directorul unei companii petroliere. Bărbatul a încasat anul trecut un venit total de 325.949 lei, adică 69.350 euro. Asta înseamnă că soțul premierului câștigă lunar 27.163 de lei (5.780 euro), mai mult decât consoarta sa.

Ce avere are Viroica Dăncilă conform declarației de avere
Viorica Dăncilă deține mai multe terenuri, case, bani în conturi, dar și bijuterii în valoare de 5.000 de euro. Sursa foto: bursa.ro

Ce proprietăți are Viorică Dăncilă pe numele ei

Viorica Dăncilă a strâns de-a lungul timpului o avere considerabilă. Politicianul a fost timp de 9 ani europarlamentar, iar în ianuarie 2018 a devenit primul premier femeie al României. Premierul a atins un nou record după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat, iar Dăncilă a devenit prima femeie președinte al Partidului Social Democrat.

Viroica Dăncilă a mai scris în declarația de avere din iunie 2019 că deține un teren intravilan de 544 de metri pătrați în Brașov, precum și un teren intravilan de 1.200 de metri pătrați în comuna Giurgița din județul Dolj. Tot în Dolj premierul României deține un teren agricol de 2 hectare. Și acum să trecem la case de vacanță: o casă în Predeal de 417 metri pătrați, una în Dolj și două apartamente, în Ploiești și Videle (100 mp). Casa și apartamentul din Ploiești au fost primite moștenire.

Şefa PSD are un Volkswagen Passat din anul 2014, dar și bijuterii care ajung la o valoare de 5.000 de dolari. În plus, fostul europarlamentar are un cont de economii în valoare de 100.028 lei, un fond de investiții de 17.942 dolari, precum și un fond de pensii în care sunt 40.427 lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×