Ce acte trebuie depuse pentru a obţine şomajul tehnic. Anunţul ministrului Muncii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 12:34
Ce acte trebuie depuse pentru a obţine şomajul tehnic. Anunţul ministrului Muncii GALERIE FOTO
Mai mulți angajați au fost trimiși în șomaj tehnic. Sursa foto - hepta.ro

Dacă te interesează ce acte trebuie depuse pentru a obţine şomajul tehnic atunci tot ce ai de făcut este să citești acest material. Astfel, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Guvernul a adoptat noi măsuri economice în domeniul protecției sociale destinate mediului de afaceri din România.

Ce acte trebuie depuse pentru a obţine şomajul tehnic

Concret, Exevutivul condus de Ludovic Orban a stabilit, prin OUG 32/26.03.2020 privind modificarea și completarea OUG 30/2020, că Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic.

Discutăm despre salariații angajatorilor care își reduc sau își întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2.

Anunţul ministrului Muncii

Concret, șomajul tehnic va fi obținut în urma depunerii, de către angajator, prin poșta electronică, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și a municipiului București, în raza cărora își au sediul social (…)

(…) o cerere semnată și datată de reprezentantul legal, însoțită de o declarație pe propria răspundere și de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această indemnizație, asumată de reprezentantul legal al angajatorului.

”În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Guvernul a adoptat noi măsuri economice în domeniul protecţiei sociale destinate mediului de afaceri din România.

Actele normative adoptate de Executiv reglementează şi unele aspecte legate de Certificatele de Situaţie de Urgenţă (CSU).

Astfel, Guvernul a stabilit, prin OUG 32/26 martie 2020 privind modificarea şi completarea OUG 30/2020, că Certificatele de Situaţie de Urgenţă NU mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic pentru salariaţii angajatorilor care îşi reduc sau îşi întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2”, arată Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De asemenea, tot pentru susţinerea activităţii companiilor pe perioada crizei cauzate de coronavirus, a fost adoptată de Guvern Ordonanţa de Urgenţă 33/26 martie 2020 privind unele măsuri fiscale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×