Caz uluitor la Londra: o pacientă suspectă de coronavirus s-a dus cu un Uber la spital. Femeia era infectată cu noul virus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 18:33
Caz uluitor la Londra: o pacientă suspectă de coronavirus s-a dus cu un Uber la spital. Femeia era infectată cu noul virus
Caz uluitor la Londra: o pacientă suspectă de coronavirus s-a dus cu un Uber la spital. Femeia era infectată cu noul virus. Sursa foto: Hepta

Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus din Londra s-a prezentat singură la spital într-un Uber, după ce a avut simptome asemănătoare cu cele ale bolii provocate de agentul patogen.

Pacienta a mers cu Uberul la spital

Două cadre medicale de la Spitalul Lewisham din Londra sunt acum izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu femeia ce a mers singură la spital, cu un Uber.

Femeia, ce are cetățenie chineză, sosise de curând în Londra, după o excursie în China, scrie The Guardian.

Spitalul Lewisham a confirmat că pacienta, al cărui nume nu a fost dezvăluit, nu a ținut cont de recomandările oficialilor britanici și s-a prezentat singură la secția de urgențe a unității duminică după-amiaza.

Nu a sosit însă cu o ambulanță și nici cu mașina personală și s-a dus direct la recepția unității de primiri urgențe, încălcând astfel regulile menite să oprească o eventuală răspândire a virusului.

Femeia era infectată cu noul coronavirus

Reprezentanții spitalului au declarat că, din fericire, nu au fost alți pacienți expuși riscului cauzat de modul în care femeia s-a prezentat la unitatea spitalicească. Aceasta a fost trimisă acasă până la sosirea rezultatelor, iar miercuri a fost dusă la spitalul St Thomas din Londra pentru tratament.

Într-un mesaj adresat angajaților spitalului, Ben Travis, directorul executiv al Lewisham a declarat: „Dorim să vă aducem la cunoștință că avem confirmarea unui caz de coronavirus la o pacientă care s-a prezentat singură la secția primiri urgențe a Spitalului Universitar Lewisham duminica trecută, 9 februarie.”

„Rezultatul a fost confirmat ieri (miercuri, 12 februarie) și suntem în legătură cu toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Aceasta a fost trimisă la o unitate specială a Spitalului St. Thomas ieri seară, așa că acum suntem în măsură să comunicăm acest lucru staff-ului nostru”, a mai spus reprezentantul spitalului.

Din cauză că pacienta a mers de una singură la spital, în loc să ceară o ambulanță cu personalul aferent în costume de protecție, anumiți angajați au fost expuși riscului infecției cu noul coronavirus.

Travis a mai spus că „întreg personalul care a intrat în contact direct cu pacienta a fost contactat, inclusiv cei doi membri care se ocupă de vizite zilnice la domiciul celor suspecți de infecție”.

Presa londoneză relata că femeia a sunat la numărul de urgență 111 înainte de a merge la spital, iar unitatea aștepta un pacient suspect de coronavirus.

Cu toate acestea, personalul unității a declarat că nu este însă clar de ce, în ciuda apelului la 111, femeia a venit cu un taxi, cu toate că personalul serviciului de urgență i-ar fi chemat o ambulanță sau ar fi sfătuit-o să meargă cu mașina personală.

Cei din staff-ul spitalului au declarat că sunt îngrijorați că atitudinea pacientei ar fi putut duce la îmbolnăvirea lor și a altor pacienți. În plus, există și îngrijorarea cu privire la șoferul de Uber care a dus-o la unitatea spitalicească, după care a transportat și alți paageri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×