Caz revoltător la o creșă din Piatra Neamț! Îngrijitoare înregistrată în timp ce maltrata o fetiță de 2 ani și 3 luni. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate!“

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 18:07
Caz revoltător la o creșă din Piatra Neamț! Îngrijitoare înregistrată în timp ce maltrata o fetiță de 2 ani și 3 luni. „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate!“ GALERIE FOTO
O fetiță a fost maltratată la o creșă din Piatra Neamț. Sursa foto - facebook

Caz revoltător la o creșă din Piatra Neamț! O înregistrare audio făcută de familia unei fetițe a fost postată pe youtube. În clip se aude cum o îngrijitoare de la creşa „Precista” pare că o lovește pe o fetiță de 2 ani și 3 luni. Înregistrarea audio a fost publicată de un membru al familiei copilei pe internet, de unde a fost preluată apoi de presa locală. Imediat s-au sesizat atât Poliţia, cât şi Protecţia Copilului.

Caz revoltător la o creșă din Piatra Neamț!

De remarcat că, ulterior, materialul a fost şters de pe internet. Înregistrarea a fost însă descărcată şi distribuită de sute de români. Toţi şi-au exprimat indignarea cu privire la respectiva situaţie.De altfel, conform unor informaţii, fetiţa ar fi  fost ameninţată aproape două luni de zile, de la începutul lunii septembrie până pe 23 octombrie 2019, de către una din îngrijitoarele de la creşă. Aceasta ar fi avut un comportament inadecvat nu doar cu copila, ci şi cu mama acesteia.

În acest moment, părinţii fetiţei au depus o plângerea la Poliţie din care rezultă că au observat că se întâmplă ceva ciudat cu copilul lor. După o discuție în familie, cei doi părinți au decis să-i pună un dispozitiv de înregistrare fetiței. Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: ”Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate”, ”Dă să te schimb, că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimţito!”.

Îngrijitoare înregistrată în timp ce maltrata o fetiță de 2 ani și 3 luni

Părinții au mers inițial la creșă pentru a discuta pe baza înregistrării cu educatoarele. Culmea, acestea au recunoscut că sunt pe înregistrare și au spus că le pare rău. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, cea de care ţine creşa i-a desfăcut contractul de muncă îngrijitoarei în cauză în aceeaşi zi (luni, 4 noiembrie) în care  a primit dovada relelor tratamente aplicate copilului.

„A fost sesizată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În termen de 24 de ore am anunţat DGASPC-ul care va confirma sau infirma abuzul. Au fost retransmise către toţi angajaţii creşelor informări cu privire la codul de conduită etică. Instituţia noastră nu tolerează nicio formă de maltratare a persoanei în general şi a copilului în special. Am făcut demersuri pentru montarea de camere de supraveghere video şi audio pentru spaţiile de joacă şi odihnă din cadrul tuturor creşelor din municipiu. Avem sisteme video pe holuri, dar după acest incident vom avea peste tot”, a declarat Anca Berea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×