Povestea impresionantă a unui elev! I-a oferit educatoarei parfumul mamei răpuse de boală

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
22/10/2019, 15:23
Povestea impresionantă a unui elev! I-a oferit educatoarei parfumul mamei răpuse de boală
Povestea lui Vlăduț, elevul de la care toți profesorii au ceva de învățat. Sursa foto: unica.ro

Este una dintre cele mai emoționante povești, una din acele povești care îi fac pe profesori și pe părinți să îi privească altfel pe copiii pe care trebuie să îi educe. În fiecare an, în pragul Crăciunului, elevii își impresionau educatorii și profesorii cu câte un cadou. Fecare se gândea la un anumit cadou cu care să îl cucerească pe profesorul preferat.

Povestea lui Vlăduț, elevul de la care au de învățat toți profesorii din lume

Vlăduț era un băiat mai special. Educatoarea știa că este un copil extrem de silitor, dar mereu a observat că este mai retras decât ceilalți copii. Suferința i se citea în ochii mici și mai mereu înlăcrimați. La un moment dat, Vlad nu își mai dădea interesul pentru învățătură. S-a chinuit să nu își dezamăgească părinții, în special pe mama lui bolnavă de cancer, însă Dumnezeu a avut cu totul alte planuri: a luat-o la ea.

Educatoarea a observat în dosarul elevului numai note mici, note de 4 sau de 5. „În primele luni începuse să îmi facă plăcere să îi umplu lucrările de pix roșu. Lângă numele lui treceam mereu nota 4. Vlad nu se înțelegea cu nimeni, nu învăța și nici nu își dădea interesul; Când am ajuns la dosarul lui Vlad am citit evaluările educatoarelor sale. Toate spuneau că Vlad este un copil inteligent, cu potențial. Educatoarea de la grupa mare a scris despre Vlad că se străduiește, deși mama lui este… bolnavă de cancer”, își începe profesoara istorisirea.

elev
Profesoarele sunt pentru elevi ca niște mame. Sursa foto: The Guardian

Învățătoarea, pe locul mamei lui Vlăduț la nunta băiatului

În ziua serbării de Crăciun, Vlăduț s-a dus separat la învățătoarea lui pentru a-i oferi un cadou cu totul aparte: o brățară cu biluțe și o sticlă de parfum pe jumătate consumată. „În pachet era o brățară de plastic cu biluțe de plastic ciobite și o sticlă de parfum pe jumătate consumată. Toți elevii au început să râdă, dar i-am întrerupt și i-am mulțumit lui Vlad spunând că este o brățară foarte frumoasă și chiar m-am dat cu parfum. După serbare a venit la mine pentru a ne lua la revedere și mi-a spus că de acum miros exact cum mirosea mama lui care a murit. Din acel moment m-am decis să încurajez mai mult, să lucrez mai mult cu el și să nu-l mai ignor. Până la sfârșitul anului devenise cel mai bun din clasă”, și-a amintit învățătoarea după ani și ani de acest elev special, scrie unica.ro.

Timpul a trecut cu viteză, iar Vlad s-a făcut om mare. A invitat-o pe cea care l-a ajutat să treacă peste pierderea mamei sale la nunta lui oferindu-i locul pe care mama sa ar fi trebuit să stea dacă era în viață. „La nuntă am purtat brățara cu biluțele de plastic ciobite și am folosit parfumul de la Vlad. Parfumul pe care îl folosise mama lui în ultimul ajun de Crăciun petrecut împreună înainte să moară”, istorisește învățătoarea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×