Caz revoltător la Bacău. Preoții au refuzat să înmormânteze o femeie pentru că nu a plătit cotizațiile la biserică

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 12:52
Caz revoltător la Bacău. Preoții au refuzat să înmormânteze o femeie pentru că nu a plătit cotizațiile la biserică
Un preot din Bacău nu a acceptata să înmormânteze o femeie pentru că nu a plătit cotizațiile obligatorii la biserică!

Un preot din Bacău a ținut sicriul în care se afla o femeie în fața bisericii din cauza faptului că era prea săracă, astfel că nu și-a permis să își plătească toate cotizațiile la casa Domnului. Soțul femeii, care s-a stins chiar cu două zile înaintea ei, a primit același tratament.

Ce s-a întâmplat de fapt și cum a decurs totul? Din păcate, în România, acesta nu este singurul caz lipsit de omenie. Un alt preot din Neamț a fost anchetat după ce a refuzat să înmormânteze un sătean. Acesta a ales să închidă biserica și să plece acasă.

Un preot din Bacău a refuzat să înmormânteze o femeie din cauză că era săracă

Incredibil! Un preot din Bacău a lăsat sicriul unei femei decedate afară, refuzând să o înmormânteze, pentru că nu și-a plătit cotizațiile„Creștină Ortodoxă moartă, ținută afară pe scaune pe motivul ca era săracă… ??? Decedata se numește, Maricica Spataru, este din satul Filipesti, județul Bacău și în urmă cu două zile soțul ei a avut parte de același refuz din partea conducerii parohiei pentru a fi primit în biserică…”, a fost mesajul de pe un site de socializare al paginii foiciale Luptăm pentru România.

Siciurl femeii ținut în afara bisericii
Siciurl femeii ținut în afara bisericii

Un alt caz din aceeași sferă a uimit! Un preot din Neaț a închis biserica, cu toate că afară se alfa sicirul unui sătean. Se pare că acesta accepta să îi facă slujba doar dacă familia defunctului cotia cu încă 600 de lei. Rudele săteanului decedat l-au reclamat. „Am venit să ne înmormîntăm ruda stabilită de vreo 15 ani pe aceste meleaguri. Nu ştiu ce o fi avut bădia Costache cu preotul în timpul vieţii, dar cert este că părintele Vasile Nistor a refuzat să ne deschidă biserica pentru a-i face o slujbă creştinească mortului.

Ba, mai mult, ne-a pretins o sumă uriaşă, de şase milioane de lei (600 lei ron, n.r.). Evident că ne-am revoltat de un asemenea comportament, care numai demn de o faţă bisericească nu este. Pînă la urmă, cu chiu cu vai, l-am înmormîntat, dar nici nu vrem ca lucrurile să rămînă aşa. Ele trebuie cercetate pentru că, indiferent de păcatele omului din timpul vieţii, ele trebuie iertate, aşa cum propăvăduieşte biserica, iar omul trebuie dus la groapă creştineşte”, a declarat una din nepoatele săteanului decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×