A murit Nicoale Coman, unul dintre cei mai iubiți preoți! S-a remarcat la Revoluția din 1989

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 18:41
A murit Nicoale Coman, unul dintre cei mai iubiți preoți! S-a remarcat la Revoluția din 1989
Preotul Nicolae Coman a trecut azi la cele sfinte!

A murit preotul Nicolae Coman, unul dintre cei mai iubiți preoți din Brașov, cel care a avut un rol cheie în timpul Revoluției. Biserica Ortodoxă din România este în doliu! Acesta a murit la 92 de ani, după ce a slujit 68 de ani cuvântul Domnului.

De asemenea, este cunoscut faptul că a rămas ca un personaj ce a jucat un rol-cheie la Revoluția din 1989. Activitatea sa pastorală a avut o longevitate demnă de respect, de aproape cinci decenii. Nicolae Coman a fost nedespărțit de viața credincioșilor ortodocși din Parohia Brașov Cetate. Acesta a fost membru al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Piața Sfatului.

 Nicolae Coman, iubitul preot din Brașov, a trecut la cele sfinte!

Unul dintre cei mai iubiți și respectați preoți din Brașov a trecut la cele sfinte, după ce a slujit cuvântul Domnului mai bine de 68 de ani. Acesta era cunoscut pentru harul său și vorbele blânde. Dedicațieie misiunii sale a fost imensă. Acompaniat cu o sensibilitate aparte, Nicolae Coman a fost mereu aproape de viețilo celor veniți să-l asculte. Cei care l-au văzut predicând au simțit o trăire spirituală profundă.

Nicolae Coman s-a stins ai din viață
Nicolae Coman s-a stins ai din viață

De asemenea, amintit este faptul că revoluționarii din Brașov îl au bine în minte, dăruindu-i respect și recunoștință pentru că a ieșit cu prapurii în stradă în cele mai cumplite zile ale României. În 1989, icolae Coman se afla alături de toți, în stradă, pentru a se ruga pentru țară și pentru tot neamul românesc. Înmormântarea preotului a avut loc astăzi, la biserica unde a slujit, în Piața Sfatului, la orele 13:00.

Nicolae Coman a primit Crucea șaguină!

Venerabilul părinte a primit anul trecut Crucea șsguină chiar de la mitropolit. Evanghelia de astăzi ne atrage atenția că suntem chemați la o anumită slujire, la o preoție numită «preoția universală». În Evanghelia de astăzi ni se prezintă chemarea a doi dintre Apostoli. Mântuitorul i-a chemat și i-a ales pentru o slujire aparte. Filip și Natanael au fost chemați într-un mod special de Mântuitorul Iisus Hristos. Harul lui Dumnezeu, dragostea chemării adresată de Mântuitorul lui Filip, l-a cuprins complet și l-a transformat, încât l-a determinat să-l cheme, la rândul său, pe Natanael, să vină și să-L vadă pe Hristos”, le-a explicat acesta credincioșilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×