Caz mușamalizat de RATB! Un angajat a murit electrocutat! ”Consecința valului de angajări fără discernământ, multe pe pile!”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 15:38
Caz mușamalizat de RATB! Un angajat a murit electrocutat! ”Consecința valului de angajări fără discernământ, multe pe pile!” GALERIE FOTO
Mihai Boştean a murit electrocutat la RATB Obor. Sursa foto: Libertatea

Un caz incredibil a avut loc în luna august 2017, atunci când un angajat RATB a murit electrocutat. Se numea Mihai Boştean, avea 58 de ani şi lucra la actualul STB de patru luni. Colegii spun că ar fi fost angajat „pe pile”, fără să fie suficent de pregătit pentru sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit.

„Moartea lui e consecința valului de angajări fără discernământ, multe pe pile, făcute în ultima vreme. Așa se ajunge la situația ca oameni fără suficientă pregătire să ia contact cu instalații industriale serioase și riscante deopotrivă”, au spus colegii bărbatului pentru libertatea.ro.

Un angajat RATB a murit electrocutat

Lucrase înainte 41 de ani ca electrician la SACIN, iar cineva îl ajutase să obţină acest loc de muncă. Sarcinile pe care Mihai Boştean le avea la RATB, utilajele şi dimensiunile acestora presupuneau o pregătire avansată, pe care acesta nu o avea: „Pe Boiștean nu l-a antrenat nici unul dintre șefi și nici compania pentru ce urmează”. 

În Substația de tracțiune electrică RATB Obor, acolo unde lucra, acesta a deschis uşa celulei electrice, crezând că instalaţia funcţionează la fel ca cele pe care le utiliza în trecut, la precedentul loc de muncă, şi a acţionat un întrerupător ce avea o tensiune de 10.000 de volţi. Bărbatul a explodat pur şi simplu!  „A fost groaznic, medicii nu m-au lăsat să-i văd trupul. Așa ne-au spus, că soțul meu a murit dintr-un exces de zel. Nimeni nu a vorbit cu noi, nimeni. Totuși, a murit un om. Măcar puteau să ne spună ceva”, a spus soţia acestuia, Eliza Boştean, pentru aceeaşi sursă.

Aceasta este clădirea de la Obor în care anagajatul RATB a murit electrocutat la 10.000 de volti. Sursa: Libertatea
Aceasta este clădirea de la Obor în care anagajatul RATB a murit. Sursa: Libertatea

„Moartea numitului Boiștean Mihai, 57 de ani, a fost violentă. Aceasta s-a datorat disfuncției multiple organo-sistemice, consecință a unei arsuri prin explozie grad IIB-III pe circa 100% din suprafața corporală și a arsurilor de căi aeriene, cu șoc postcombustional”, se arată în raportul ITM.

Cazul a fost muşamalizat, scrie libertatea.ro, iar RATB, acum STB, a ţinut ascuns cazul care s-a petrecut în luna august a anului trecut. Mihai Boştean avea doi copii, în vârstă de 37, respectiv 34 de ani.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×