Câți bebeluși s-au născut în maternitățile din România, de Crăciun. Micuții au fost răsfățați cu surprize de părinți și vizitatori

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 10:54
Câți bebeluși s-au născut în maternitățile din România, de Crăciun. Micuții au fost răsfățați cu surprize de părinți și vizitatori
500 de copii au văzut lumina zilei în maternitățile din România, chiar în ziua de Crăciun. Sursa foto: oradesibiu.ro

Nașterea unui copil reprezintă cea mai mare binecuvântare pe care o poate primi o familie, iar dacă fericitul eveniment se produce chiar în ziua de Crăciun, sentimentul este cu atât mai înălțător și greu de descris în cuvinte. De aceste trăiri au avut parte părinții ai căror bebeluși au venit pe lume în Sfânta Zi a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

500 de bebeluși s-au născut în maternitățile din România

Potrivit datelor oficiale, în maternitățile din România, 500 de bebeluși au deschis pentru prima dată ochii spre lume în ziua de 25 decembrie. Fericiți din cale afară și mândri nevoie mare, părinții i-au răsfățat pe micuți cu surprize care mai de care.

În plus, nici vizitatorii nu puteau veni cu mâna goală într-un moment atât de special, așa că i-au copleșit la rândul lor cu daruri minunate.

În Iași, a devenit deja o tradiție ca nou-născuții să fie vizitați de pompieri în prima zi de Crăciun. „Înarmați” cu mașinuțe roșii, caschete de jucărie, haine de nou născuți și baxuri de scutece, salvatorii s-au prezentat la maternitatea Cuza Vodă pentru o „misiune specială”.

Aceștia susțin că aduce noroc să le ureze celor mici bun venit, la fel cum au procedat și magii, acum două milenii, cu pruncul Iisus.

„A venit de Moș Crăciun, odată cu Doamne-Doamne, cu Isus Cristos”

Matei-Ștefan a  văzut lumina zilei chiar în zori. Emoționată până la lacrimi, fericita mămică, o tânără de 22 de ani din comuna Bălțați, a vrut ca băiețelul să poarte numele sfântului care o ocrotește și pe ea.

A venit de Moș Crăciun, odată cu Doamne-Doamne, cu Isus Cristos”, a dezvăluit pentru Pro TV Ștefania Popescu, mama micuțului născut în prima zi de Crăciun.

Tot în Noaptea Sfântă s-a născut și Paula Valentina. Micuța a primit din partea medicilor un 10 cu felicitări, asta deși „s-a grăbit” să vină pe lume cu o săptămână mai devreme.

Mai am o fetiță născută de Moș Nicolae, și acum de Moș Crăciun. Fetița mă întreabă când îi duc cocuța acasă, surioara”, a declarat fericita mămică.

Chiar dacă nu este deloc o misiune ușoară, medicii sunt fericiți că le pot oferi tinerilor părinți cel mai frumos dar de Crăciun.

Avem anesteziști, ginecologi, obstetricieni. 10 bebeluși s-au născut până acum în prima zi de Crăciun, mămicile sunt bine toate”, a declarat Monica Holicov, medic obstetrică-ginecologie, pentru sursa citată.

În unele maternități din țara noastră, asistentele au avut grijă ca bebelușii să fie asortați cu sărbătoarea. Este și cazul celei din Buftea, unde venirea pe lume a micuților a fost întâmpinată de Crăciunei și Crăciunițe.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×