Câți bani pierde Volkswagen săptămânal, din cauza epidemiei de coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
27/03/2020, 19:10
Câți bani pierde Volkswagen săptămânal, din cauza epidemiei de coronavirus
Câți bani pierde Volkswagen săptămânal, din cauza coronavirusului. Sursa foto: profimediaimages.ro

Compania Volkswagen AG ar putea da oameni afară, dacă epidemia de coronavirus nu va fi ţinută sub control. Compania cheltuieşte în jur de două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) în fiecare săptămână, a spus directorul general Herbert Diess.

Câți bani pierde Volkswagen săptămânal, din cauza coronavirusului

Compania Volkswagen AG are 671.000 de angajaţi, nu face vânzări în afara Chinei şi caută acum alte posibilităţi de a relua producţia în altă parte, astfel încît angajaţii să nu fie în pericol, a explicat Herbert Diess, potrivit agerpres.ro.

Trebuie să regândim producţia. Disciplina pe care am avut-o în China nu o avem încă la unităţile noastre din Germania”, a mai spus Herbert Diess.

Cererea din China s-a redresat, dar nu la nivelul de dinainte de coronavirus

Cererea în China s-a redresat, dar producţia este doar la jumătate faţă de cum era înaintea crizei epidemiei de coronavirus. Volkswagen, cel mai mare producător auto la nivelk mondial, deţine 124 de fabrici în toată lumea, din care 72 sunt situate în Europa, iar în Germania se află 28. Volkswagen AG a suspendat producţia în Europa din cauza pandemiei de COVID-19.

Acum, gigantul german încearcă să reia producţia, salariaţii urmând să păstreze o distanţă sigură unul faţă de altul. De asemenea, compania va spori măsurile de igienizare şi dezinfectare, potrivit lui Herbert Diess.

Nu înregistrăm vânzări sau venituri în afara Chinei. Volkswagen încă trebuie să acopere nivelul ridicat al costurilor fixe, de aproximativ două miliarde de euro pe săptămână”, a mai spus Herbert Diess.

Volksagen ar putea suporta oprirea fabricilor din Europa şi America de Nord şi de Sud “câteva săptămâni, poate luni, dar nu pe timp nedefinit”.

Volkswagen ar putea trece la “măsuri structurale”, dacă criza se prelungeşte luni de zile sau, în cel mai rău caz, ani, a precizat Herbert Diess.

Astfel, vineri dimineaţă, acţiunile Volkswagen au scăzut cu 2,3%, până la 123 de euro, la Bursa de la Frankfurt, pe fondul declinului pieţelor bursiere din Europa, din cauza temerilor privind efectele economice ale pandemiei de covid-19.

Grupul german deţine brandurile Bugatti, Lamborghini, Audi, Bentley, Porsche, Seat şi Skoda şi a vândut în 2019 10,96 milioane de maşini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×