Câți bani câștigă pe an Alexandru Arșinel! Este unul dintre cei mai bogați actori din România

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 10:47
Câți bani câștigă pe an Alexandru Arșinel! Este unul dintre cei mai bogați actori din România GALERIE FOTO
Alexandru Arșinel are parte de venituri substanțiale. Sursa foto - captură fb

S-a aflat și câți bani câștigă pe an Alexandru Arșinel! Astfel, managerul Teatrului de Revistă nu stă rău deloc la capitolul financiar. Jurnaliștii de la dcbusiness.ro au scris că Arșinel se bucură de o bătrânețe lipsită de griji din acest punct de vedere.

Câți bani câștigă pe an Alexandru Arșinel!

Ultimele informații publice referitoare la situația financiară a actorului sunt extrase din declarația de avere din 2018, când era manager la Teatrul de Revistă. Conform datelor oficiale, Arșinel a încasat serios.

A câștigat nu mai puțin de 82.894 de lei salariul de manager. A mai primit 127.704 lei din drepturi de proprietate intelectuală, dar și 35.400 lei pensie de revoluționar.

Este unul dintre cei mai bogați actori din România

Nu se termină aici veniturile. 47.798 de lei reprezintă pensia, în timp ce alți 44.204 lei sunt trecuți în declarația de avere ca indemnizație de merit de la Ministerul Culturii.

Nu toată lumea se bucură de o asemenea situație financiară. Deși a jucat în numeroase filme și piese de teatru, Florin Piersic nu are parte de același tratament din partea statului.

După ce s-a retras de pe scenă, acesta a primit o pensie lunară de 2.000 de lei. Marele artist mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Artistul a fost decorat în urmă cu 18 ani (în 2002) și cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Florin Piersic a jucat în filme precum: ”Ciulinii Bărăganului” (1957), ”Răscoala” (1965), ”Columna” (1968), ”Mihai Viteazul” (1971), ”Pintea” (1976), ”Drumul oaselor” (1980), ”Trandafirul galben” (1982), ”Totul se plătește” (1987) sau ”Eminescu versus Eminem” (2005).

Îndrăgitul actor a jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice și haiduci. Pe lângă cariera cinematografică Florin Piersic a mai cochetat cu radio și televiziunea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×