Catherine Deneuve, în stare gravă la spital! Actrița a fost internată la Paris

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
06/11/2019, 16:14
Catherine Deneuve, în stare gravă la spital! Actrița a fost internată la ParisGALERIE FOTO
Catherine Deneuve a fost internată de urgență într-un spital din Paris. Sursa foto - facebook

Actrița Catherine Deneuve a ajuns în stare gravă la spital! Artista, în vârstă de 76 de ani, a fost internată la Paris, într-o unitate medicală de urgență. Potrivit presei franceze, actriţa s-a simţit rău în noaptea de marţi spre miercuri şi starea ei este una care i-a îngrijorat pe apropiați. Vă reamintim că aceasta este născută pe 22 octombrie 1943, la Paris. Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în anul 1957.

Catherine Deneuve, în stare gravă la spital!

A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992, un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific. În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité“ (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke. Catherine Deneuve este una dintre cele mai respectate actrițe din industria filmului francez. Aceasta și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Buñuel și Roman Polanski. Fiică a actorului de teatru și film Maurice Dorleac, Deneuve a fost iubită de generații întregi.

Actrița a fost internată la Paris

Catherine Deneuve a fost premiată de Academia Fanceză de Cinema pentru cea mai buna actriță în 1980 cu The Last Metro (1980) și în 1982 la același festival și aceeasi categorie a câștigat cu Place Vendome (1998). La Festivalul de Film de la Veneția în 1988 a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță cu Place Vendome (1998). În anul 2000, Deneuve a primit mai multa atenție din partea criticilor când a fost distribuită alături de islandeza Björk in filmul lui Lars von Trier, musical-ul Dancer in the Dark.

Polarizand criticii și audiența deopotrivă, Dancer in the Dark a câștigat premiul Palme d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes; continuând tradiția lui von Trier de a crea filme dificile și provocatoare, și acesta pare a nu fi cu nimic mai prejos. În 2013 a jucat în pelicula Elle s’en va/On My Way, regizată de Emmanuelle Bercot, care, la rândul ei a fost nominalizată la Ursul de Aur la Festivalul Inrenațional de Film de la Berlin.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×