Catherine Deneuve, în stare gravă la spital! Actrița a fost internată la Paris

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 16:14
Catherine Deneuve, în stare gravă la spital! Actrița a fost internată la Paris GALERIE FOTO
Catherine Deneuve a fost internată de urgență într-un spital din Paris. Sursa foto - facebook

Actrița Catherine Deneuve a ajuns în stare gravă la spital! Artista, în vârstă de 76 de ani, a fost internată la Paris, într-o unitate medicală de urgență. Potrivit presei franceze, actriţa s-a simţit rău în noaptea de marţi spre miercuri şi starea ei este una care i-a îngrijorat pe apropiați. Vă reamintim că aceasta este născută pe 22 octombrie 1943, la Paris. Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în anul 1957.

Catherine Deneuve, în stare gravă la spital!

A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992, un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific. În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité“ (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke. Catherine Deneuve este una dintre cele mai respectate actrițe din industria filmului francez. Aceasta și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale renumiților regizori Luis Buñuel și Roman Polanski. Fiică a actorului de teatru și film Maurice Dorleac, Deneuve a fost iubită de generații întregi.

Actrița a fost internată la Paris

Catherine Deneuve a fost premiată de Academia Fanceză de Cinema pentru cea mai buna actriță în 1980 cu The Last Metro (1980) și în 1982 la același festival și aceeasi categorie a câștigat cu Place Vendome (1998). La Festivalul de Film de la Veneția în 1988 a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță cu Place Vendome (1998). În anul 2000, Deneuve a primit mai multa atenție din partea criticilor când a fost distribuită alături de islandeza Björk in filmul lui Lars von Trier, musical-ul Dancer in the Dark.

Polarizand criticii și audiența deopotrivă, Dancer in the Dark a câștigat premiul Palme d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes; continuând tradiția lui von Trier de a crea filme dificile și provocatoare, și acesta pare a nu fi cu nimic mai prejos. În 2013 a jucat în pelicula Elle s’en va/On My Way, regizată de Emmanuelle Bercot, care, la rândul ei a fost nominalizată la Ursul de Aur la Festivalul Inrenațional de Film de la Berlin.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×