Câte zile are un an? Odată ce afli vei ști mereu răspunsul

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
26/07/2019, 13:36
Câte zile are un an? Odată ce afli vei ști mereu răspunsul
Află câte zile are un an. Sursa foto: observator.ro

Chiar dacă pare greu de crezut, numărul de zile care compun un an întreg poate pune serioase probleme, mai ales că de cele mai multe ori avem senzația că timpul zboară, pur și simplu, în special din cauza stresului. De aceea, FANATIk îți sare în ajutor și îți spune cu exactitate câte zile are un an.

Un an are în total 365 de zile

365 este numărul total de zile ale anului, conform cele mai cunoscute teorii, însă oamenii de știință  susțin că în această perioadă în care planeta noastră efectuează un ciclu complet de rotaţie în jurul Soarelui, durata exactă ar depăși acest prag. Din punct de vedere astronomic, cercetătorii informează,  că un an obișnuit nu conţine fix 365 zile, cum ne-am aştepta, ci 365, 24 zile. Mai precis, durata totală a unui an normal este de 365,242199 zile.

Cuantificat în subdiviziuni ale unităţilor de măsură ale timpului, un an terestru durează 8,765 ore, sau 526.000 de minute sau, altfel spus, circa 31,6 milioane de secunde. Nu trebuie să uităm nici de prezenţa periodică a anilor bisecţi, perioadă în care anii tereştri au 366 de zile.

Un an terestru obișnuit are 365,24 zile. Sursa foto: adevarul.ro
Un an terestru obișnuit are 365,24 zile. Sursa foto: adevarul.ro

Ce spun oamenii de știință despre durata unui an terestru bisect

Într-un an terestru bisect, intervalul de timp acumulat anterior se calculează într-o zi care trebuie alocată anului bisect, pentru ca acesta să se suprapună în timp cu ciclul complet de rotaţie al Terrei în jurul Soarelui din acest an.

Acesta este motivul pentru care intervalul de timp rotunjit aproximativ pentru durata unei zile este alocat lunii cu celei mai puţine zile din an. Adică lunii februarie, care în ani obişnuiţi are 28 de zile. În anul bisect, intervalul de timp este adăugat lunii februarie care în acei ani se consideră unanim pe plan internaţional că va avea 28 de zile” , sunt concluziile la care au ajuns specialiștii în astronomie de la Universitatea California.

O altă teorie de luat în calcul este aceea conform căreia, pe baza măsurătorilor ştiinţifice  anii bisecţi nu apar întotdeauna la intervale de 4 ani, după cum consideră cei mai mulți dintre noi. Prin urmare, ani precum 1800 sau 1900 nu au fost bisecţi, întrucât nu au fost divizivibili cu 400. În schimb, anii 1600 şi 2000 au fost  bisecţi, pentru că au întrunit condiția mai sus menționată. Pe baza acestui algoritm de calcul, se demonstrează că durata de timp în care Terra orbitează în jurul Soarelui este într-adevăr de 365,24 zile. Mai mult decât atât, s-a constatat că pentru a străbate cei aproximativ 938.888.400 de kilometri ai orbitei sale în jurul Soarelui, Pâmântul are nevoie de peste 365 de zile.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×