Cătălin Tolontan anunţă primul EXIT POLL turul 2 Iohannis vs Dăncilă: „Conduce cu 20%! E pentru prima oară în istorie”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 13:19
Cătălin Tolontan anunţă primul EXIT POLL turul 2 Iohannis vs Dăncilă: „Conduce cu 20%! E pentru prima oară în istorie”
Diferență mică între Klaus Iohannis și Viorica Dancilă, la primul exit-poll. Sursa foto: evz.ro

Au apărut primele exit-polluri de la alegerile prezidenţiale 2019 – vezi aici LIVE UPDATE cele mai noi stiri din turul 2 dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

Renumitul ziarist Cătălin Tolontan a anunşat pe pagina sa de facebook că „dreapta”, adică Iohannis, conduce cu 20% la orele prânzului, conform datelor exit poll din timp real.

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019, ora 12, conform Cătălin Tolontan: Iohannis 60%, Dăncilă 40%

„Pentru prima oară în istorie, la alegerile prezidențiale din România, dreapta conduce chiar și dimineața cu 20 de procente, conform datelor de la ora 12.00”, scrie Tolontan, prin Libertatea

Exit poll alegeri prezidenţiale 2019, ora 11:30, conform stiripesurse.ro: Iohannis 57%, Dăncilă 43%

Alte date arată o diferență mai mică între cei doi candidați la alegerile prezidențiale! Sondajul a fost făcut până în ora 11:30 și îl dă câștigător pe Klaus Iohannis, potrivit știripesurse.ro, care citează surse din cadrul celor două partide care se confruntă în alegeri.

Astfel, potrivit surselor politice citate de știripesurse.ro, candidatul susținut de Partidul Național Liberal, Klaus Iohannis, ar fi obținut 57% din voturi, iar candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, ar fi obținut 43% din sufragii.

Primul exit-poll oficial va fi prezentat imediat după ora 21:00, când se închid urnele de vot! Așadar, rămâi pe ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO pentru a afla cine va fi președintele României pentru următorii cinci ani! Biroul Electoral Central a acreditat trei institute să realizeze sondaje la ieşirea de la urne.

Rezultatele EXIT POLL ale alegerilor prezidențiale vor fi anunţate oficial la ora 21:00

Acestea sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale (Avangarde). Sondajale de opinie ale celor trei institute vor fi publicate duminică, la ora 21.00.

Secțiile de votare au fost deschise duminică, 24 noiembrie, la ora 07:00 în România, iar primii alegători și-au făcut imediat apariția. În primele 20 de minute de la deschiderea secțiilor de votare, peste 71 de mii de oameni au votat pe listele permanente și peste 41 de mii pe listele suplimentare. În total, peste 110 de mii de cetățeni au votat în primele 20 de minute de la deschiderea secțiilor de votare. La ora 12:45, aproape 3.800.000 de oameni au votat, ceea ce reprezintă aproape 21% din totalul alegătorilor cu drept de vot din România.

Alegerile prezidențiale din 2019 sunt cele mai scumpe alegeri din istorie! ”Sunt cele mai scumpe alegeri, vorbim de 835 de secții în străinătate, față de 441, de 390, cât erau acum cinci ani, în străinătate, și procesul de votare, în străinătate, este costitsitor, dar este costisitor și în țară, din 150 de milionae, 50 de milioane, aproape, sunt în străinătate, dar 100 de milioane, în țară, sunt destul de mulți bani”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×