Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei Române! Unde s-a născut acesta!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/08/2018, 10:21
Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei Române! Unde s-a născut acesta!
Catalin Sindile este noul sef al Jandarmeriei

Ministerul de Interne a anunțat oficial că la conducerea Jandarmeriei Române a fost împuternicit Ionuț Cătălin Sindile, prim adjunct al instituției. Noul șef al Jandarmeriei este născut în Teleorman!

„Începând cu data de 15 august a.c., prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citește și Bilanțul răniților în protestul diasporei din 10 august 2018! Poze și declarații șocante ale jurnaliștilor 

Citește și Magda Vasiliu, atac la președinte după protestul din 10 august: ”Oamenii au fost călcați în picioare!” 

Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei Române, a fost adjunctul lui Sebastian Cucoș

Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial. Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are 40 de ani și este născut în județul Teleorman.

A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română. Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene”, transmite MAI.

Mandatul lui Sebastian Cucoș în fruntea Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, el fiind numit până acum de două ori ca șef interimar. Colonelul Sebastian Cucoș, al cărui mandat de interimat a expirat, a făcut marți o scurtă declarație de presă care i-a enervat și mai mult pe români. Cucoș nu și-a cerut scuze și nu a vorbit despre felul în care a fost organizată acțiunea din 10 august a Jandarmeriei. De asemenea, a plecat fără a răspunde la vreo întrebare a jurnaliștilor. A fost prima reacție a oficialului după violențele de la protestele din 10 august când Jandarmeria a reacționat disproporționat și nepotrivit, după cum susțin numeroase voci critice.

”Colegii mei vă asigur că și-au făcut datoria. Dacă există unul sau mai mulți vinovați, aceasta se va investiga, avem o justiţie care îşi face treaba şi sper să şi o facă cu prisosinţă. Suntem în an Centenar, să ne așezăm la calm, moderație, înțelegere. Jandarmii ăștia care au umplut tot netul sunt aceeași care au intervenit la inundații și care i-au scos pe oameni din zăpadă”, sublinia șeful Jandarmeriei.

El a ținut să precizeze că are 22 de ani de carieră militară și că a jurat credință în Dumnezeu şi în oamenii săi. ”Am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei. Am văzut polarizări diferite, prea ne-am învrăjbit român contra român prea ne-am amărât. Cei care au greşit vor plăti, sunt institutiţii care fac asta, să le lăsăm să îşi facă treaba, să ne facem treaba”, a îndemnat șeful Jandarmeriei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×