Cât vor plăti românii pentru buletinele cu cip. Suma maximă poate ajunge la 215 lei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 14:47
Cât vor plăti românii pentru buletinele cu cip. Suma maximă poate ajunge la 215 lei GALERIE FOTO
Buletinele românilor pot fi schimbate. Sursa foto - facebook

S-a aflat și cât vor plăti românii pentru buletinele cu cip. Astfel, toți cetățenii ar putea scoate din buzunare sume importante pentru noile buletine electronice. Acestea sunt supuse dezbaterii de MAI printr-un proiect.

Cât vor plăti românii pentru buletinele cu cip

Românii pot să plătească sume ce variază între 15 și 40 de euro, acesta fiind costul practicat de celelalte state ale UE care emit astfel de cărți de identitate. Autoritățile române vor ca prețul să fie spre limita minimă.

„În ceea ce privește costurile, la acest moment sunt necesare niște dezvoltări tehnice.

Suma maximă poate ajunge la 215 lei

Proiectul de ordonanță supus transparenței decizionale face tocmai acest lucru – permite MAI să elaboreze un caiet de sarcini, să inițieze procedurile de achiziție publică.

La finalul acestor proceduri, la finalul implementării, vom avea și costurile totale”, a declarat Cătălin Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD)

De remarcat că în clipa de față există 17 state membre ale Uniunii Europene care emit un astfel tip de document electronic.

„Este emis cu costuri care variază între 15 și 40 de euro. România nu poate să depășească o astfel de limită. Ne îndreptăm către limita minimă”, mai explică Giulescu.

Vă readucem aminte că MAI a lansat în dezbatere publică un proiect ce vizează implementarea carților electronice de identitate.

Mai exact, pe noile buletine care vor juca rolul unui certificat digital pentru semnătură electronică, vom avea datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete. Buletinul va avea dimensiunile unui card bancar.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×