Căsătoriile în România, schimbări radicale. Noi reguli pentru toți cei care vor să facă nuntă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 10:09
Căsătoriile în România, schimbări radicale. Noi reguli pentru toți cei care vor să facă nuntă
Căsătoriile în România, schimbări radicale

România schimbă regulile în ceea ce privește cea mai importantă zi din viața unei femei, respectiv căsătoria. Astfel, mirii își vor putea jura credință veșnică pe malul mării, în parcuri sau pe unde mai pot obține aprobarea primarului localității unde are loc fericitul eveniment.

Căsătoriile în România, schimbări radicale

Camera Deputaţilor este cea care a adoptat, în unanimitate, proiectul care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului, informează Agerpres.

Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman.

Camera Deputaților este for decizional

Actul normativ are ca obiect de reglementare „posibilitatea încheierii căsătoriei şi în afara sediului serviciului public local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Astfel, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul. Camera Deputaţilor este for decizional.

Chiar dacă se pot căsători oriunde doresc, mirii întâmpină în această perioadă o cu totul altă problemă. Din cauza coronavirusului, Guvernul a interzis adunările de peste 100 de persoane. Așadar, nunta mult visată de multe tinere s-ar putea amâna, mai ales că România a început să fie destul de serios afectată de epidemia declarată de OMS drept pandemie, deoarece peste 100 de țări sunt afectate în prezent de coronavirus.

În România au fost declarați pozitivi la testul de coronavirus un număr de 49 de români. Dintre aceștia, 21 sunt din București. O veste bună ar fi faptul că șase persoane s-au vindecat deja de temutul virus și au fost deja externate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×