Casa Regală a României vine în ajutorul Guvernului, în plină pandemie. Oferă locuri de carantină pe Domeniul Regal Peleș

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
19/03/2020, 16:34
Casa Regală a României vine în ajutorul Guvernului, în plină pandemie. Oferă locuri de carantină pe Domeniul Regal Peleș
Casa Regală a României oferă gratuit spații de carantină pe Domeniul Peleș. Sursa foto: antena3.ro

În plină pandemie de coronavirus, Casa Regală a României vine în ajutorul Guvernului, dar și al cetățenilor. Custodele Coroanei a decis să ofere gratuit locuri de cazare pentru oamenii aflați în carantină.

Casa Regală a României oferă gratuit spații de carantină pe Domeniul Peleș

Casa Regală a României anunță că va pune gratuit la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență spații individuale de cazare în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

„​Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României, Custodele Coroanei și surorile sale au luat decizia de a pune la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu titlu gratuit, un număr de 53 de spații de cazare individuale în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină”, se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Probleme grave cu locurile de carantină în toată țara

Românii care vor intra în carantină și vor avea șansă să fie repartizați pe Domeniul regal Peleș vor avea parte de toate condițiile pentru a putea trec mai ușor peste această perioadă din viața lor.

În ultimele zile, au apărut imagini infiorătoare cu spațiile destinate celor care intră în carantină. Românii s-au plâns că spațiile sunt improprii, mai ales că mulți sunt nevoiți să stea în carantină și cu copii mici.

Imaginile filmate de mulți oameni aflați în carantină arată condițiile grele în care au fost cazați, chiar și în București. Spații insalubre și chiar fără apă curentă.

Autoritățile sunt într-o continuă căutare de spații destinate carantinei, mai ales că zilnic se întorc în țară mii de români de peste granițe.

Ultimul bilanț oficial arată cu în România sunt 277 de cazuri de COVID-19 confirmate. 25 de pacienți s-au vindecat  (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

“De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)”, transmite GSC, într-un comunicat oficial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×