Carne expirată, ținută în mizerie și rugină într-o piață din Capitală. Ce măsuri au luat inspectorii ANPC

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 11:55
Carne expirată, ținută în mizerie și rugină într-o piață din Capitală. Ce măsuri au luat inspectorii ANPC
Carne expirată, ținută în mizerie într-o piață din Capitală. Sursa foto: antena3.ro

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a descoperit noi nereguli într-o cunoscută piață din Capitală, unde comercianții păstrau produsele în mizerie sau le spălau în chiuvete pline de rugină. Ca urmare a controalelor efectuate recent, inspectorii au decis să retragă de la vânzare peste o tonă de alimente nocive pentru sănătatea noastră, iar cinci firme au fost închise pe o perioadă de șase luni, întrucât își pun clienții în pericol cu bună știință.

Carne expirată, ținută în mizerie și rugină

Mai concret, carnea cumpărată din Piața Delfinului, situată în sectorul 2 al Capitalei a depășit cu mult data de valabilitate și, în plus, vine „la pachet” cu mizerie şi rugină, din cauza condițiilor neigienice în care a fost păstrată. Totodată, inspectorii ANPC au constatat un adevărat dezastru în bucătăriile standurilor cu mâncare gătită, unde tigăile erau aruncate, pur și simplu pe jos, chiar lângă găleata cu mop. De altfel, un angajat al unității respective a recunoscut că spălarea alimentelor se face mai mereu într-o chiuvetă ruginită.

Printre alimentele expirate depistate de ANPC se numără cârnaţi, carne de porc, dar și cașcaval sau smântână. În urma controalelor, au fost aplicate 36 de amenzi în valoare de 280.000 de lei, iar 5 comercianţi nu mai au voie să-şi vândă produsele în următoarele șase luni.

Restaurantul Cocoșatu a fost redeschis după 24 de ore. Sursa foto: click.ro
Restaurantul Cocoșatu a fost redeschis după 24 de ore. Sursa foto: click.ro

Cocoșatu, redeschis după doar 24 de ore

Condiții neigienice au fost constate de inspectorii ANPC și la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București, apreciat mai ales pentru calitatea micilor. Este vorba despre Cocoșatu, unde alimentele erau păstrate într-o mizerie de nedescris. Închisă imediat după acest control, unitatea și-a reluat activitatea 24 de ore mai târziu, decizie ce poate părea surprinzătoare, în contextul neregulilor descoperite.

Şefii au rezolvat problemele pentru că legea spune că poţi să redeschizi unitatea după o zi dacă eşti în regulă. Aşa am făcut şi noi şi acum dăm mici la tot poporul”, a declarat unul dintre angajați, în timp ce încingea grătarul. Speriați de această situație, clienții nu s-au mai înghesuit ca altădată, însă „băiatul cu micii” dă asigurări că totul va reveni la normal cât mai curând.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×