Carmen Dan, atac la adresa lui Marcel Vela: „Când un ordin de ministru bate legea”

Carmen Dan, atac la adresa lui Marcel Vela: „Când un ordin de ministru bate legea”
Carmen Dan, atac la Marcel Vela *foto: facebook

Fostul Ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o reacție dură la adresa urmașului ei liberal, Marcel Vela. Dan îl acuză pe Vela de faptul că a încălcat legea prin faptul că și-a delegat mai multe atribuții căre secretarii de stat din minister, inclusiv cele la care nu putea să renunțe.

Carmen Dan, acuze dure la adresa lui Marcel Vela

Carmen Dan susține că mai multe direcții, care trebuiau să fie în coordonarea nemijlocită a ministrului Afacerilor Interne, au fost trecute în mod ilegal sub îndrumarea secretarilor de stat:

„Când un ordin de ministru bate legea! Concret, în 31 Decembrie, prin ordinul privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela își deleagă TOATE ATRIBUȚIILE secretarilor de stat din minister, inclusiv pe cele pe care însăși legea (care-i una pentru toți!) le reglementează în coordonarea directă a ministrului!

Astfel, în coordonarea directă a secretarului de stat pe ordine și siguranță publică trec, printre altele, Direcția de audit public intern, Direcția generală de protecție internă, Direcția generală anticorupție și Corpul de control al ministrului!

Toate aceste structuri, prin actele normative care le reglementează activitatea, dar și prin regulamentele de organizare și funcționare care sunt subsecvente actelor normative de înființare, evident cu o putere juridică superioară ordinelor de ministru, SUNT ÎN COORDONAREA NEMIJLOCITĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE!”

Carmen Dan îi cere lui Marcel Vela să nu se mai laude cu realizările subalternilor săi

Astfel, Carmen Dan vrea să arate că cel care i-a luat locul nu a făcut altceva decăt să își delege atribuțiile și să se laude cu ceea ce fac secretarii săi de stat:

„Așadar, atunci când ne plictisim de rezoluționat mape sau nu înțelegem cum e cu atâtea responsabilități, sfidăm legea de la nivelul funcției ministeriale și dăm un ordin prin care ne degrevăm de aceste atribuții obositoare? Păi, da! Iată ca se poate!

Așa că, domnule ministru, când mai ieșiți public și anuntați că trimiteți Corpul de control într-o parte sau în alta, nu uitați să precizați că o să-l rugați frumos pe secretarul de stat să vă dea voie să faceți asta!

A, și să nu aud că nu știți de vreo nefăcută descoperită de Audit, de DGA sau de DGPI, pentru că, în mod nemijlocit, voi presupune că secretarul de stat care le coordonează direct în locul dumneavoastră și în sfidarea legii a “uitat să vă informeze”! Dumneavoastră preocupați-vă în continuare cu ieșirile publice din ce în ce mai năstrușnice și între “reorganizări” și “reforme”, odihniți-vă corespunzător! Mult succes!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×