Care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului auto în 2019

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/01/2019, 18:17
Care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului auto în 2019
De ce acte ai nevoie pentru a-ți schimba permisul în 2019?

Dacă îți expiră permisul de conducere sau l-ai pierdut, trebuie să cunoști toate actele de care ai nevoie pentru a-l schimba! Ai aici tot ce este necesar pentru preschimbarea permisului auto. Trebuie să ai actul de identitate valabil, ăsta este primul pas important. Dacă nu este, atunci trebuie să-ți faci un nou buletin. De asemenea, trebuie să te asiguri că nu ai suferit schimbări drastice de înfățișare, dacă ai încă buletinul valabil. O operație estetică sau chiar și o barbă generoasă poate fi o problemă la ghișeul de permise auto.

Al doilea pas este să ai o fișă medicală. Pe aceasta o poți obține dela o clinică autorizată, după câteva teste, care durează aproximativ 3 ore. Costul fișei medicale este de minim 125 de lei și poate trece de 200 de lei, în funcție de clinica la care apelezi. Al doilea pas este să ai o fișă medicală. Pe aceasta o poți obține dela o clinică autorizată, după câteva teste, care durează aproximativ 3 ore. Costul fișei medicale este de minim 125 de lei și poate trece de 200 de lei, în funcție de clinica la care apelezi.

De ce acte ai nevoie pentru a-ți schimba permisul în 2019?

După buletin valabil și fișă medicală, trebuie să plătești taxa pentru permis. Aceasta poate fi plătită la oficiul CEC Bank și costă 68 de lei. Cânt mergi să achiți suma în cauză trebuie să ai la tine buletinul și să păstrezi chitanța după ce ai plătit. Se recomandă, pentru a nu le pierde, să păstrezi toate actele într-un dosar. Trebuie să îți faci o copie după buletin și să ai la tine permisul de conducere care urmează să expire. Dacă l-ai pierdut pe cel original, trebuie să te prezinți laghișeu cu dovada pierderii acestuia.

Acte pentru schimbarea permisului 2019
Acte pentru schimbarea permisului 2019

De amintit este faptul că poți face demersurile preschimbării permisului expirat cu două luni înainte. După toți pașii îndepliniți, trebuie să mergi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Dacă nu locuiți în București, mergeți la instituția care echivalează aceasta din localitatea de reședință.

Acte pentru preschimbarea permisului
Acte necesare pentru schimbarea permisului în 2019

Fotografia de care aveți nevoie pentru schimbarea permisului se va face la ghișeul aferent unde v-ați depus actele. Ultimul lucru este să așteptați ore bune până vă veți vedea permisul gata. Ridicarea lui se va face de la alt ghișeu, tot în clădirearespectivă. De asemenea, puteți să-l primiți prin poștă, pentru a evita orele de stat la coadă.

Acte pentru preschimbarea permisului de conducere:

fișa deținătorului permisului de conducere completată prin dactilografiere având aplicată fotografia și semnatura deținătorului la locul prevăzut, iar pe verso se aplică timbrul care a fost eliberat împreună cu fotografiile
chitanța reprezentând contravaloarea permisului de conducere ( C.E.C., B.C.R., B.R.D. )
copie permis de conducere
copie act de identitate
fișa medicală avizată de policlinica de specialitate numai dacă viza medicală din anexa permisului de conducere lipsește sau este expirată
permisul de conducere

Acte pentru eliberarea unui permis de conducere nou:

fișa deținătorului permisului de conducere completată prin dactilografiere având aplicată fotografia și semnatura deținătorului la locul prevăzut, iar pe verso se aplică timbrul care a fost eliberat împreuna cu fotografiile
chitanța reprezentând contravaloarea permisului de conducere ( C.E.C., B.C.R., B.R.D. )
copie act de identitate
cazier judiciar
fișa medicala avizată de policlinica de specialitate
azivul psihologic

Acte pentru eliberarea unui permis de conducere în cazul pierderii:

fișa deținătorului permisului de conducere completată prin dactilografiere având aplicată fotografia și semnatura deținătorului la locul prevăzut, iar pe verso se aplica timbrul care a fost eliberat împreuna cu fotografiile
chitanța reprezentând contravaloarea permisului de conducere ( C.E.C., B.C.R., B.R.D. )
declarația de pierdere înregistrată la cea mai apropiată unitate de poliție
adresa de confirmare a pierderii permisului de conducere de la Monitorul Oficial
copie act de identitate
fișa medicală avizată de policlinica de specialitate numai dacă viza medicală din anexa permisului de conducere lipsește sau este expirată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×