Care este evoluția pe zile a pacienților diagnosticați cu coronavirus! Rezultatele unui studiu al universității din Wuhan

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 14:37
Care este evoluția pe zile a pacienților diagnosticați cu coronavirus! Rezultatele unui studiu al universității din Wuhan
Care este evoluția pe zile a pacienților diagnosticați cu coronavirus! Rezultatele unui studiu al universității din Wuhan

Un studiu publicat de Universitatea din Wuhan a identificat un tipar al evoluției coronavirusului. Aproximativ 99% dintre pacienți fac febră la debutul infecției, iar de multe ori simptomele COVID-19 pot fi confundate de cele provocate de pneumonie se arată conform studiului, citat de Mediafax.

Care este evoluția pe zile a pacienților diagnosticați cu coronavirus!

Studiul a fost făcut pe 140 de pacienți internați în Spitalul Universitar Zhongnan și a fost identificat un tipar în ceea ce privește evoluția pe zile a pacienților diagnosticați cu coronavirus, boală provocată de SARS – CoV-2, noul tip de coronavirus identificat în finalul anului trecut.

Astfel, 99% dintre pacienți au simptome de febră ridicată, peste jumătate dintre persoanele infectate se simt obosite, iar o treime trec prin crampe musculare și dificultăți respiratorii.

Cum este evoluția pe zile a pacienților! Primele simptome pot apărea după 5 zile de la infectare

Studiul prezintă și evoluția pe zile a bolii, de la primele simptome până la vindecare: 

Ziua 1: Persoana infectată prezintă febră. Se poate simți obosită și începe să tușească. Unii dintre pacienți au avut grețuri înainte de instalarea febrei.

Ziua 5: Apar dificultăți respiratorii, în special la pacienții în vârstă sau care au și alte afecțiuni.

Ziua 7: În general, pacientul este internat în spital din cauza simptomelor

Ziua 8: În acest moment, pacienții care ajung în stare gravă (aproximativ 15% din total) dezvoltă sindromul de detresă respiratorie acută (cunoscut sub numele de SARS), care de cele mai multe ori impune ventilarea mecanică.

Ziua 10: Pe măsură ce situația se agravează, tot mai mulți pacienți se confruntă cu dureri abdominale severe și o scădere rapidă în greutate.

Ziua 17: Pacienții care reușesc să treacă de faza critică, sunt, în principiu, vindecați.

Primele simptome ale coronavirusului se pot manifesta în 5 sau mai multe zile de la infectare. În momentul în care acestea apar, ele seamănă foarte mult cu cele cauzate de pneumonie, însă diferența este că starea celor infectați cu virusul COVID-19 se deteriorează mult mai rapid decât în cazul pneumoniilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×