Care este cea mai mare PENSIE din sistemul bugetar! A încasat 33.235 lei în luna octombrie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 14:29
Care este cea mai mare PENSIE din sistemul bugetar! A încasat 33.235 lei în luna octombrie
Care este cea mai mare pensie din sistemul bugetar. Sursa foto: antena3.ro

Un pensionar din România a încasat în luna octombrie 2019 o pensie de nu mai puțin de 33.235 lei! Aceasta este cea mai mare pensie din sistemul public de stat calculată pentru luna octombrie de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP)! Beneficiarul aparţine de una dintre Casele locale de Pensii din Bucureşti.

S-a aflat care este cea mai mare pensie din sistemul bugetar

Cei mai bogați cinci pensionari din România sunt concitadini și trăiesc în București, potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Cea de-a doua pensie ca mărime plătită de CNPP pentru luna octombrie are un cuantum brut de 28.572 lei, următoarea are un cuantum brut de 28.470 lei, cea de-a patra 25.939 lei, iar cea de-a cincea are un cuantum brut de 25.862 lei.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate în care au lucrat aceşti cinci super-pensionari, CNPP transmite că nu deţine astfel de informaţii în baza de date. “Referitor la funcţiile exercitate (de cei 5 beneficiari, n.r.) nu putem face precizări întrucât în baza de date a instituţiei noastre nu există un criteriu de selecţie după locul de muncă, meseria sau funcţia persoanei care are calitatea de persoană asigurată.

Topul întocmit nu cuprinde și pensionarii din cadrul armatei și serviciilor secrete

Toate aceste informaţii nu au nicio relevanţă în statisticile şi rapoartele generate, care urmăresc elementele parametrice care determină cuantumul pensiilor (vârstă, gen, stagii de cotizare, venituri asigurate, punctajul mediu anual etc)”, se menţionează în răspunsul transmis de Ministerul Muncii.

Sursa precizează că datele transmise nu cuprind “informaţii referitoare la sistemele neintegrate sistemului public de pensii (sistemele proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocaţilor, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării Naţionale, respectiv a Serviciului Român de Informaţii)”. Așadar, aceștia sunt cei mai bine plătiți pensionari civili.

Pe de altă parte, în judeţul Hunedoara există cea mai mare pensie publică medie la nivel naţional, în cuantum de 1.817 lei, urmată de judeţul Braşov, unde pensia publică medie este de 1.631 lei, Gorj – 1.509 lei, Galaţi – 1.478 lei, şi Prahova – 1.458 lei.

La polul opus, judeţul Botoşani are cea mai mică pensie publică medie la nivel naţional, în cuantum de 1.092 lei, urmată de judeţul Giurgiu – 1.100 lei, Vrancea – 1.120 lei, Vaslui – 1.130 lei şi Satu Mare – 1.136 lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×