Care au fost cele mai bune filme apărute în 2019. Topul publicat de IMDb

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 15:11
Care au fost cele mai bune filme apărute în 2019. Topul publicat de IMDb
IMDb a lansat topul celor mai bune filme ale anului 2019. Sursa foto: hepta.ro

Pentru că ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vom spune „Bun venit” noului an, vă propunem o retrospectivă a celor mai bune filme lansate în 2019. Și avem de unde alege, în condițiile în care marii regizori de la Hollywood s-au întrecut în producții impresionante atât din punct de vedere al poveștilor propuse, precum și în ceea ce privește efectele speciale.

Joker domină autoritar topul IMDb al celor mai bune filme din 2019

Pelicula cu cel mai mare succes în rândul cinefililor din întreaga lume este, însă, Joker, potrivit topului tradițional realizat la final de an de platforma online Internet Movie Database (IMDb). Personajul întruchipat cu măiestrie de îndrăgitul actor american Joaquin Phoenix a fost un adevărat succes de box office, reușind să obțină în doar câteva luni de la lansare încasări de peste un miliard de dolari.

De altfel, luna decembrie a debutat cum nu se putea mai bine pentru filmul regizat de Todd Phillips, care a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru cea mai bună dramă, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră, dar şi cel mai bun actor în rol principal. Phoenix a fost nominalizat şi la Screen Actors Guild Awards, trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani.

Marvel și Disney, învinse de filmul Joker

Performanța filmului Joker este cu atât mai impresionantă cu cât a reușit să detroneze în topul IMDb pelicule cu mare succes la public produse de Marvel și Disney, cu care DC Comics se află în concurență directă. Este vorba despre A fost odată la… Hollywood, Răzbunătorii: Sfârşitul jocului, Captain Marvel, It: Capitolul 2 și Regele Leu. În top se regăsește și Alita: Îngerul Războinic, peliculă ce poartă semnătura inegalabilă a lui James Cameron, regizor cunoscut pentru blockbustere precum Titanic sau Avatar.

Presa de profil notează că succesul obținut cu Joker l-ar fi convins pe Todd Phillips să dezvolte mai multe filme pe baza personajelor DC Comics, având în plan şi o continuare a celei mai bune pelicule din 2019. De altfel, având în vedere încasările enorme și nenumăratele solicitări venite din partea fanilor, o continuare pare mai mult decât firească.

Filmul Joker îşi concentrează acţiunea originală şi nemaiîntâlnită până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative create vreodată în universul DC Comics. Cu o viziune amplă şi complexă, Phillips explorează povestea lui Arthur Fleck, interpretat de Joaquin Phoenix, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip.

Avem astfel un studiu de personaj dispreţuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci şi o poveste fascinantă. Cum era de așteptat, pelicula a stârnit reacții diverse în mediul online, mulți dintre internauți declarându-se de-a dreptul înfricoșați de scenele pline de violență prezente în film.

Protagonist diabolic, machiat cu alb şi afişând un rânjet neliniştitor, Joker, inamicul lui Batman, a apărut pentru prima dată în 1940 în cadrul seriei de benzi desenate, devenind unul dintre personajele negative cele mai celebre din cultura populară. În cinema, acesta figurează pe genericul a zece lungmetraje începând cu anii ’60, circa 15 filme de animaţie şi anumite producţii de televiziune, în special seriale, potrivit AFP.

Numeroşi actori au răspuns de-a lungul timpului provocării de a-l interpreta pe Joker, iar printre aceștia se numără Jack Nicholson şi Heath Ledger. De altfel, Ledger a obţinut premiul Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar în 2009 pentru întruchiparea iconicului personaj în pelicula The Dark Knight, semnată de Christopher Nolan.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×