Care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă, înainte să se apuce de muzică și TV

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
16/11/2019, 16:38
Care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă, înainte să se apuce de muzică și TV
Care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă. Sursa foto: gsp.ro

Mulți se întreabă care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă, înainte să se apuce de muzică și TV! Tudor Chirilă este un personaj prezent foarte mult în viața românilor, din ultimii ani. Cântă, apare la televizor și critică dur pe blogul personal.

Care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă

Care a fost prima meserie a lui Tudor Chirilă, înainte să se apuce de muzică și TV? Ei bine, Tudor Chirilă este îndrăgostit de teatru. Este actor în primul rând, după care cântăreț, deoarece nu are în muzică echivalentul studiilor în teatru.

A absolvit Colegiul National Ion Neculce din București, după care a absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu, la Academina de Teatru și Film (UNATC), București, Secția Actorie, în anul 1996.

Primul job al lui Tudor Chirilă a fost în teatru

Actor, muzician, compozitor și producător român, Tudor Chirilă are de unde să moștenească talentul. Este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian. Acesta a debutat în cinematografie în anul 1994 cu un rol de figurație în Nobodys children’, iar de atunci a avut numeroase roluri atât în cinematografie, cât și în teatru, unde a interpretat roluri de referință în spectacolele de teatru ale unora dintre cei mai importanți regizori români.

În 1999, a jucat rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie în pelicula austriacă „Nordrand” regizată de Barbara Albert. În 2001, Tudor Chirilă a fost guest star într-un episod al seriei nemțești “Kommissar Rex”, interpretând rolul lui Dimitrij. În 2004, a filmat pentru “Milionari de weekend”, film românesc în regia lui Cătălin Saizescu, alături de Andi Vasluianu, Maria Dinulescu și Mihai Bendeac [5]. Tudor Chirilă a jucat rolul lui Godzi, un tânăr care, forțat de circumstanțe este, complicele unui furt.

Doi ani mai târziu a jucat în filmul lui Tudor Giurgiu, „Legături bolnăvicioase”, alături de Maria Popistașu și Ioana Barbu. Între 2006 și 2012 a filmat mai multe scurtmetraje românești printre care “Eu sunt eu” în regia Monicăi Istrate și “Love Marketing” în regia lui Andrei Sota, după un scenariu propriu. În 2014 a avut premiera pelicula grecească regizată de Yorgos Tsemberopoulos, “The Enemy Within” (“O ehthros mou”), în care Tudor Chirilă a jucat rolul unui șef de bandă de spărgători. În același an a fost lansat scurtmetrajul”The Couch” filmat cu un an în urmă în Marea Britanie și regizat de Emre Kayiș.

Tudor Chirilă a fost solistul formației Vama Veche, pe care a fondat-o în anul 1996, iar alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după 1989 – Am să mă-ntorc bărbat. Ulterior, și-a continuat cariera muzicala ca lider și solist vocal al formației Vama. De-a lungul celor 16 ani de carieră muzicală, a scris peste 80 de piese și a susținut concerte în fața a milioane de oameni.

În 2014, Tudor Chirilă a devenit cel de-al patrulea jurat la Vocea României, show-ul celor mai bune voci, produs și difuzat de PRO TV, unde face emisiuni de senzație, alături de Irina Rimes, Smiley și Horia Brenciu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×