Ce meserie ar fi trebuit să aibă Mihai Constantinescu pe vremea lui Nicolae Ceauşescu

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
29/10/2019, 20:30
Ce meserie ar fi trebuit să aibă Mihai Constantinescu pe vremea lui Nicolae Ceauşescu
Mihai Constantinescu ar fi putut să ajungă profesor de sport. Sursa foto: wowbiz.ro

O veste tristă a căzut ca un fulger în seara de marți, 29 octombrie, peste întreaga suflare a muzicii din România. A încetat din viață Mihai Constantinescu, după cinci luni de comă perioadă în care familia, prietenii și, bineînțeles, fanii, au sperat, zadarnic, într-o minune. Chiar dacă și-a petrecut cea mai mare parte din viață pe scenă, îndrăgitul artist și-a dorit în tinerețe să practice o cu totul și cu totul altă meserie.

Mihai Constantinescu ar fi putut ajunge profesor de educație fizică

Puțină lume știe că Mihai Constantinescu, autorul binecunoscutului șlagăr „O lume minunată” a absolvit  Institutul Național de Educație Fizică si Sport și a fost foarte aproape să devină profesor. A predat, însă, doar două săptămâni, perioadă în care a făcut practică la liceul Sfântul Sava, întrucât muzica avea să-i schimbe radical destinul, după cum mărturisea acesta, într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani.

Doar două săptămâni am predat, când a fost un fel de practică pedagogică la fostul meu liceu, Sfântul Sava. În trei zile am răgușit, după ce am țipat la copii, căci toți voiau doar să joace fotbal, nu să dea norme de control cum se impunea la final de an. Așa că în afară să îmi pierd glasul și să dau autografe, mare lucru nu am făcut. Între timp însă începusem cu muzica și am rămas pe această cale”, spunea cunoscutul cântăreț.

„Mi-au plăcut atât muzica, cât și sportul”

Deși renunțase la sport în favoarea muzicii, Mihai Constantinescu nu a putut niciodată să se desprindă definitiv de prima sa dragoste. De altfel, carismaticul artist dezvăluia că a luat parte de-a lungul timpului la numeroase evenimente de acest gen, fiind un fan înfocat al echipei de fotbal Steaua București, dar și un mare iubitor al baschetului.

Mi-amintesc când a venit în Romania celebra echipă de baschet Harlem Globetrotters, am sărit toate gardurile de la Stadionul Republicii. Eram copil și mă temeam pentru că în jur erau o mulțime de soldați cu arme, tocmai ca să îi împiedice să intre pe cei fără bilet.

Din fericire, am scăpat și ceea ce am văzut m-a fascinat. Acela nu mai era baschet, ci artă. Mingea nu avea vreun secret pentru acei jucători. Am mai fost și la meciuri internaționale de fotbal, și la partide de tenis de la Arena Progresul, din Cupa Davis”, a mai spus îndrăgitul solist de muzică ușoară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×