Carantina impusă în luna ianuarie în provincia Hubei, primul focar de coronavirus, a fost ridicată! China a anunțat 47 de cazuri noi, toate fiind persoane venite din străinătate

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 11:54
Carantina impusă în luna ianuarie în provincia Hubei, primul focar de coronavirus, a fost ridicată! China a anunțat 47 de cazuri noi, toate fiind persoane venite din străinătate
Carantina impusă în luna ianuarie în provincia Hubei, primul focar de coronavirus, a fost ridicată! China a anunțat 47 de cazuri noi, toate fiind persoane venite din străinătateCarantina impusă în luna ianuarie în provincia Hubei, primul focar de coronavirus, a fost ridicată! China a anunțat 47 de cazuri noi, toate fiind persoane venite din străinătate. SURSA FOTO: Profimedia

China a ridicat restricțiile drastice impuse de 3 luni în provincia Hubei, epicentrul pandemiei noului coronavirus. Restricțiile au fost ridicate miercuri, iar în ultimele 24 de ore în China nu a fost raportat niciun caz nou, relatează AFP, citat de News.ro

Carantina impusă în luna ianuarie în provincia Hubei, primul focar de coronavirus, a fost ridicată!

Dacă în China nu s-a înregistrat niciun caz în ultimele 24 de ore, nu același lucru se poate spune despre cazurile din „import”. 47 de oameni au fost testați pozitiv de coronavirus, însă toate aceste cazuri sunt persoane venite din străinătate.

În total, 474 de cazuri „importate” au fost înregistrate. Este vorba de chinezi care se întorc acasă, potrivit Ministerului Chinez de Externe. Patru decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore: 3 în Hubei, provincia din centrul Chinei în care se află orașul Wuhan, primul afectat de coronavirus.

Orașul Wuhan iese din carantină pe 8 aprilie!

Chinezii au anunțat că izolarea celor 50 de milioane de oameni din provincia Hubei, intrată în vigoare în luna ianuarie, urmează să fie ridicată și astfel populația din zonă va avea din nou posibilitatea de a se deplasa, cu condiția să fie sănătoși.

Unele aeroporturi și gări au fost redeschise, iar școlile rămân în continuare închise în acest stadiu. Orașul Wuhan este programat să iasă din carantină pe data de 8 aprilie. Locuitorii vor putea de la acea dată să iasă în oraș.

Virusul este încă în plină răspândire în Europa! Chinezii se tem de al doilea val

Peste 81.200 de cazuri de infectări cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în China, iar 3281 de oameni au murit din cauza noului coronavirus. Numărul cazurilor a scăzut mult în această lună.

Însă, în restul lumii noul coronavirus se află încă în plină răspândire și obligă tot mai multe țări să ia măsuri de izolare, să impună interdicții și să închidă locuri publice. În Europa situația rămâne foarte serioasă și încă nu s-au înregistrat semne de ameliorare.

Peste 400.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în 175 de țări și teritorii, ceea ce alimentează temerile privind al doilea val de contaminare în China, prin cazurile care vin din străinătate.

Mai multe orașe au implementat reguli stricte privind plasarea în carantină a noilor sosiți, iar toate zborurile care vin la Beijing din străinătate sunt direcționate către alte orașe, unde pasagerii sunt testați.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×