Candidează Laura Codruța Kovesi la președinția României? Fosta șefă a DNA a făcut anunțul la Bruxelles

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 17:40
Candidează Laura Codruța Kovesi la președinția României? Fosta șefă a DNA a făcut anunțul la Bruxelles GALERIE FOTO
Candidează Laura Codruța Kovesi la președinția României Fosta șefă a DNA a făcut anunțul la Bruxelles

Audiată la Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef, Laura Codruța Kovesi a anunțat la Bruxelles că nu intenționează să candideze pentru președinția României. Kovesi a fost audiată de Comisia pentru libertății civile, justiție și afaceri interne, în cadrul Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef.

În contextul audierilor  Laurei Codruța Kovesi pentru ocuparea postului de procuror șef al Parchetului European, candidatul Germaniei a oferit o reacție care va fi pe placu româncei. Procurorul Germaniei s-a declarat mândru să concureze pentru această funcție cu fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Ce a spus Procurorul Germaniei despre Laura Codruța Kovesi

Sunt de-a dreptul onorat și mândru că sunt pe aceeași listă cu Laura Codruța Kovesi, că am un asemenea contracandidat. O admir pentru curajul ei. Cred că trebuie să spunem foarte clar acum măcar în ceea ce îi privește pe ceilalți doi candidați. Mă simt onorat că sunt alături de ei și că-mi prezint astfel candidatura” , a declarat Andreas Ritter la Bruxelles.

Laura Codruța Kovesi a anunțat că nu va candida la președinția României
Laura Codruța Kovesi a anunțat că nu va candida la președinția României

În altă ordine de idei, Mircea Badea a avut o reacție tranșantă pe marginea acestui subiect. Cunoscutul prezentator TV a comentat în stilul caracteristic posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să ocupe funcția de procuror șef al Comisiei Europene.

Mircea Badea despre Kovesi: „Pe mine nu mă reprezintă Codruța”

Multă lume se întreabă de ce nu o susține nimeni pe Kovesi. Eu nu am înțeles ce înseamnă să o susținem. Adică ce să fac exact? Nu am înțeles cum să fac. Pe mine nu mă reprezintă Codruța. De aceea nu are sens chestiunea cu ”reprezentantul nostru, Kovesi. Măcar la Eurovision, publicul are șansa să voteze. Apoi vine un juriu de șmecheri și zice: ia uite ce a votat publicul! Ha-ha. Rămâne cum vrem noi. Și la Eurovision este un fel de stat paralel. Au venit niște băieți care au zis: ne doare undeva cum a votat lumea. Rămâne cum am stabilit noi. Dar măcar a votat lumea. Nu s-a ținut cont, dar măcar s-a votat. La Kovesi e altceva. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau ca Laura Codruța Kovesi să fie la Parchetul European” , a spus Mircea Badea la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×