Când va începe Ludovic Orban să fie oficial Premierul României. Are 10 zile la dispoziție!

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 17:04
Când va începe Ludovic Orban să fie oficial Premierul României. Are 10 zile la dispoziție!
Când își va începe Ludovic Orban mandatul de premier al României. Sursa foto: digi24.ro

După ce moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a trecut cu 238 de semnături „pentru” președintele a trebuit să desemneze un nou premier. Faptul că Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 le-a adus un avantaj politicienilor. Astfel, Ludovic Orban a fost ales noul Premier al României.

Ludovic Orban va începe să-și exercite funcția de premier al României imediat după jurământul de învestitură

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va numi zilele acestea noul premier. Așadar, a venit ziua cea mare, iar președintele PNL Ludovic Orban a fost numit în funcția de premier al României. Mandatul viitorului premier va începe din momentul numirii sale în funcție fiind numit premier interimar. Ludovic Orban are la dispoziție 10 zile pentru a forma un Cabinet care urmează să fie supus votului de încredere din Parlament. Noul cabinet trebuie să primească 233 de votrui pentru a obține învestirea. Odată cu depunerea jurământului de învestitură în faţa preşedintelui Iohannis noul Guvern își poate începe activitatea și Ludovic Orban va fi premier cu drepturi depline.

„PNL este partidul care a câștigat alegerile europarlamentare, e a doua forță politică și cel mai puternic partid de opoziție. Dacă vom fi chemați să constituim guvernul în jurul PNL, candidatul PNL sunt eu. De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului? În toate democrațiile, partidele care formează guvernul au ca propunere de premier președintele partidului”, a declarat Ludovic Orban, scrie capital.ro.

Cine sunt parlamentarii care fac parte din noul Guvern
Ludovic Orban are la dispoziție 10 zile să formeze noul cabinet. Sursa foto: playtech.ro

Care sunt obiectivele pe care le are în vedere noul cabinet

Noul Cabinet are câteva obiective de îndeplinit așa cum a anunțat și Klaus Iohannis. Printre aceste obiective se numără desemnarea unui comisar europeam, desființarea Secției speciale pentru magistrați, anularea Ordonanței 114, anularea modificărilor operate de guvernarea PSD la Codurile penale și multe altele. De asemenea, cabinetul condus de Ludovic Orban vrea să desființeze fondul guvernamental înființat de Liviu Dragnea care este dedicat primarilor social-democrați (PNDL). Guvernul PNL vrea să anuleze și recursul compensatoriu care a scos din închisoare 20.000 de infractori de drept comun.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×