Când se dă pensia în ianuarie. Poșta Română a dezvăluit când vor fi dați banii pensionarilor

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/01/2020, 13:14
Când se dă pensia în ianuarie. Poșta Română a dezvăluit când vor fi dați banii pensionarilor
Persoanele care încasează pensiile prin poștă le vor primi cu întârziere în luna ianuarie. Sursa foto: pixabay.com

Pensionarii care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române vor primi în prima lună a noului an drepturile bănești cu întârziere. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de reprezentanții Poștei Române. 

Unele pensii vor fi livrate cu întârziere în ianuarie 2020

Unele pensii vor fi virate în ianuarie 2020 cu o întârziere de câteva zile. Mai exact persoanele care își primesc pensiile prin intermediul Poștei Române vor intra în posesia drepturilor bănești mai târziu decât de obicei.

În mod normal poștașii livrează pensiile în primele 15 zile ale lunii, dar luna acesta Poșta Română va ajunge la casele pensionarilor mai târziu. Decizia vine după ce programul poștei a fost afectat de sărbătorile de iarnă. Așadar pensiile vor fi livrate între 10 și 20 ianuarie.

Care este motivul întârzierii pensiilor

„Pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor băneşti pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poşta Română S.A.”, a transmis Casa Naţională de Pensii, scrie adevarul.ro.

Totodată, reprezentanții Poștei au mai precizat că pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliul își pot ridica drepturile bănești direct de la ghișeele poștale. Casa Națională de Pensii spune că aceștia pot ajunge la ghișee până pe 22 ianuarie 2020.

Pensionarii care primesc banii pe card nu vor fi afectați

Persoanele care își primesc pensiile într-un cont bancar nu vor fi afectați de această schimbare. Pentru această categorie de pensionari nu se modifică calendarul de plată ceea ce înseamnă că își vor primi banii la fel ca până acum.

Posesorii de card își vor încasa pensia începând cu data de 14 a fiecărei luni. În situația în care această zi este nelucrătoare atunci pensiile vor fi virate în prima zi lucrătoare de după data de 14.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat care este motivul întârzierii pensiilor precizând că această decalare este justificată.

„Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română.

Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate”, a explicat Marius Budăi.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×